Ermenistan terörü sabırları taşırdı! Provokasyona Türk mukavemeti... Bakan Çavuşoğlu: Azerbaycan yalnız değil

Önceki gün Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmada 7 Azerbaycan askerinin şehit olduğu açıklanırken Bakü ve Ankara'dan “Provokatif saldırılar sürerse gereken karşılık verilecek” yanıtı geldi.

Ermenistan sınırına yakın Azerbaycan toprağı Laçin ve Kelbecer'e önceki gün Ermenilerce düzenlenen havan ve top saldırısının ardından çıkan çatışmanın yankıları sürüyor. Erivan'ın provokatif saldırısında 15 Ermeni askeri etkisiz hale getirilmiş, birçoğu da esir alınmıştı. Ardından ateşkes anlaşması imzalandı. Dün ise Azerbaycan Savunma bakanlığı 7 askerin şehit düştüğünü, 10 askerin yaralandığını açıkladı. Ardından açıklama yapan Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise,"Ermenistan'ın intikam duygularıyla askeri provokasyonlara devam etmesini şiddetle kınıyoruz. Toprak bütünlüğümüze yönelik her türlü tehdide bundan sonra da gereken karşılık verilecektir" açıklamasında bulundu. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov da "Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik herhangi tehlikeli bir adım attığını sezersek gereken karşılığını veririz" dedi.

ÇAVUŞOĞLU: KAYBEDERLER

Bahreyn'li mevkidaşı Abdullatif ez-Zeyyani ile ortak basın açıklamasında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Ermenistan'ın provokatif terör saldırısına tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Can Azerbaycan yalnız değildir. Azerbaycan bizi hiç yalnız bırakmadı, biz de bırakmayız. Provokasyonların beyhude olduğunu Ermenistan'ın görmesi, görmüş olması lazım. Bunların yaptığı Azerbaycan topraklarında terör saldırısıdır. Bölgenin istikrarı, barış için hep birlikte adım atacağız. Ermenistan buna varsa biz de varız Ama provokasyonlarla ancak kaybeder" dedi.

AB'DEN PEŞ PEŞE İTİDAL ÇAĞRILARI

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, iki ülke sınırında can kayıplarına da neden olan çatışmalardan endişe duyduklaqrını açıkladı. AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda durumu görüştüğü aktarılan açıklamada, Michel'in gerginliğin düşürülmesi ve ateşkese uyulması çağrısında bulunduğu kaydedildi.