Ermeni halkı, Türk vatandaşlığı istiyor! İşgalci kimliklerini terk etmeye başladılar

İşgal ettikleri Karabağ'da kapanmaz yaralar açan Ermeniler, Azerbaycan'ın zaferi sonrası gördükleri insanlık karşısında şaşkına dönüp, soykırımcı kimliklerinden kurtulmak için başvurdu.

Azerbaycan, Dağlık Karabağ'daki işgalci çeteleri 24 saatte temizlediği operasyonun ardından bölgedeki hâkimiyetini güçlendiriyor. Hedefinin siviller olmadığını dünyaya kanıtlayan Azerbaycan askerlerinin gösterdiği insanlık karşısında, yıllarca bölgede derin acılar yaşatan Ermeni halkı, işgalci kimliklerini atıp, yerine Türk kimliği almak istiyor.

YOĞUN BAŞVURU VAR

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Elşad Hacıyev, Karabağ'da yaşayan Ermeni halkın Azerbaycan vatandaşlığı almak için başvuru yaptığını açıkladı. Karabağ'da yaşayan bütün Ermeni halkının vatandaşlık için başvuruda bulunabileceğini belirten Hacıyev, "Bu bölgede yaşayan Ermeni asıllı vatandaşların her birinin Azerbaycan anayasasına uygun olarak vatandaşlık meseleleri değerlendirilecektir. Onlara pasaport ve kimliklerin verilmesi konusu üzerinde çalışılıyor. Elbette başvuranlar var. Bu kişilerin temel isteği güvenlik ve sağlık meseleleridir" dedi.

ERMENİSTAN'DA DARBE GİRİŞİMİ

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi, 8 üst düzey komutanı "Yurtsever Haçlılar" grubuyla işbirliği yaptıkları ve darbe girişiminde bulundukları iddiasıyla gözaltına aldı. Operasyonlar sırasında çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiği aktarılan açıklamada, "Suç örgütü üyeleri, sinyal bozucu cihazlar, araç ve gereçler edinmişler" denildi.

Karabağ'da siviller için çadır kuran Azerbaycan, insani yardımlarıyla gönülleri fethediyor.

Bölgeye 70 ton insani yardımın ulaştığı açıklandı.

MEZARLARINI SÖKÜP GİTTİLER

Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeniler bölgeyi terk ederken evleri ve arşiv binalarını yakıyor. Hankendi şehrindeki Ermeniler, mezarlıklarını da boşaltarak bölgeden ayrılıyor.

SİLAHLAR TESLİM EDİLİYOR

Bakü yönetimi, müzakere için silah teslimini şart koşmasının ardından Ermeniler ellerindeki cephanelikleri tek tek teslim ediyor. Şu ana kadar 4 tank, 1 piyade zırhlı aracı, 3 Zastava monteli zırhlı araç, 2 top, 12 obüs, 12 havan topu, 468 mayın, 956 havan topu yükleme aracı, 441 havan topu mermisi, 22 bomba atar, 46 bomba atar mermisi, 313 ateşli silah, 66 bin 242 mermi, 50 füze, 300 patlatıcı, 62 el bombası, 3 Fagot tanksavar, 28 uçaksavar, 1 mühimmat ikmal aracı, 1 TOR M2 uçaksavar teslim edildi.

5 EKİM'DE İSPANYA'DA GÖRÜŞECEKLER

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 5 Ekim'de İspanya'da bir araya gelecek. Aliyev ile Paşinyan'ın Granada kentinde düzenlenecek Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi kapsamında görüşmesi bekleniyor. Toplantıya Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya Başbakanı Scholz ve AB Başkanı Michel'in de katılacağı öğrenildi.