Ermeni çeteye soruşturma

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'a yönelik Ermeni saldırısını araştırma taahhüdü verdi.

Akşam

Karabağ yenilgisini hazmedemeyen Ermeni grupları, ABD'nin Los Angeles şehrinde 29 Eylül'de düzenlenen "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansta katılımcılara sözlü ve fiziksel saldırıda bulunmuştu. Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın da aralarında bulunduğu Türk heyetine sözlü ve fiziki saldırıda bulunan Ermenilere ilişkin ABD'den açıklama geldi.

KARARLILIK VURGUSU

ABD Dışişleri Bakanlığı, Güney California Üniversitesi'ndeki etkinlikte yaşanan olaylardan haberdar olduklarını bildirdi. Bakanlık Sözcülüğü tarafından AA muhabirine yapılan açıklamada, "Diplomatların güvenlik ve emniyetinin teminine olan kesin kararlılığımızı yineliyoruz ve diplomasi yürütenlerin güvenlik ve emniyetini gözetmek için gerekli tüm adımları atmaya devam edeceğiz" ifadesine yer verildi. Ayrıca olayı araştırmak için Los Angeles Polis Departmanı ile birlikte çalışıldığı belirtildi.

'SUKÛNETİMİZİ KORUDUK'

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Mercan, baldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mercan, "Malum gruplar işte ANCA gibi, Ermeni teröristler, aşırı teröristler, gençlik örgütleri bu konferansın yapılmaması için günlerce girişimlerde bulundular. Sosyal medyada sürekli olarak bunları paylaştılar. Hatta bizim üzerimize çarpı işaretleri koydular, fotoğraflarımıza ve üniversite yönetiminin bu konferansı iptal etmesi için ellerinden geleni yaptılar. Gerçekten yani sükûnetimizi koruduk. Din İşleri Müşavirimize arkadan bir saldırı oldu. Boynunda ufak bir sıyrık vardı, gömleği yırtıldı" diye konuştu.

ABD'nin Los Angeles şehrinde düzenlenen Türkiye konulu panelde, Ermeniler olay çıkarmıştı.

ERMENİ MODEL TERÖRE KATILDI

Gucci'nin Ermeni modeli Armine Harutyunyan, terör örgütü Voma'ya katıldı. Terörist grup, 'Azerbaycan'la alışılmadık bir mücadeleye hazırlanıyoruz' söyleminde bulunarak terör saldırıları yapacağının sinyalini verdi.