Erdoğan devrede! İşgalciler Mescid-i Aksa'ya giremeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrailli mevkidaşı Herzog'u arayıp Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların durdurulmasını istemişti. İsrail baskınları durdurup, Aksa'ya ziyaretçi girişini yasakladı.

AA

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya, teravih namazından sonra tarafından baskınlar düzenlenmiş, yaşanan olaylar dünya tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'u arayıp radikal Yahudi grupların Mescid-i Aksa'ya yönelik baskın çağrılarının tepkileri ve endişeleri artırdığını belirtmişti. Erdoğan, Müslümanların ibadetlerini sorunsuz yerine getirebilmeleri için gerekli tedbirlerin alınmasının önemine işaret etmişti.

AKSA'YA ZİYARETÇİ YASAĞI

İki liderin görüşmesinin ardından İsrail'den yeni adım geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınların durdurulması kararı aldı. "Yahudi ziyaretçi ve turistlerin" Ramazan ayının sonuna kadar Mescid-i Aksa'ya girmelerinin engellenmesine karar verildi.

ÇAVUŞOĞLU, COHEN İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile telefon görüşmesi yaptı. Çavuşoğlu, İsrail Hükümeti'nin Ramazan ayının sonuna kadar Mescid-i Aksa'ya Müslümanların dışında kimsenin girmesine izin verilmemesi kararını gerginliğin azaltılması bakımından olumlu bulduğunu söyledi.