Endonezya cinayet davasında aranan iki Çin vatandaşını sınır dışı edecek

Yetkililer bugün yaptıkları açıklamada Endonezya'nın bir cinayet davasıyla ilgili olarak Pekin tarafından aranan iki Çin vatandaşını sınır dışı etmeye hazırlandığını söyledi.

Aksam.com.tr


Takımada ülkesinin göçmenlik yetkilileri iki adamı Cuma günü Cakarta'nın kuzeyindeki bir restoranda yemek yerken gözaltına aldı.

Hukuk ve İnsan Hakları Bakanlığı Göçmenlik Genel Müdürü Silmy Karim gazetecilere yaptığı açıklamada, iki şüphelinin adlarının 43 yaşındaki W.J. ve 41 yaşındaki W.C. olduğunu ve Perşembe günü sınır dışı edileceklerini söyledi.

"Endonezya'nın yurtdışından kaçan suçluların varış noktası olmasını istemiyoruz. Endonezya'da arananlar listesinde bulunanları yakalamaya devam edeceğiz" dedi.

İkilinin arandığı cinayet vakası hakkında ayrıntı vermeyen Karim, Endonezya'ya sahte pasaport kullanarak seyahat ettiklerini belirtti.

Karim, Endonezya'daki Çin büyükelçiliğinin çiftin ülkedeki varlığı konusunda kendilerini uyarmasının ardından yetkililerin iki adamı tutuklamak için harekete geçtiğini söyledi.

İkilinin 2004 yılından beri Endonezya'da bulunduklarını ve polisler baskın yaptığında tutuklanmaya direndiklerini de sözlerine ekledi.

Ağustos ayında Endonezyalı ve Çinli yetkililer, Çin'de yüzlerce kurbanı tuzağa düşüren bir çevrimiçi aşk dolandırıcılığı sendikası yürüttükleri şüphesiyle çok sayıda Çin vatandaşını tutuklamak için işbirliği yaptı.

Yerel basında çıkan haberlere göre 153'ten fazla Çin vatandaşı sınır dışı edildi.