Emperyalizmin kalemşörleri

ABD Başkanı Trump’a savaş açan Amerikan medyası, kendini korumaya almak için Dünya Gazeteler Derneği üzerinden algı başlattı. Dernek, Trump'a mektup göndererek ''Basını susturmayın'' dedi.

Göreve geldiği günden bugüne Amerikan medyasının hedefinde olan ABD Başkanı Donald Trump, ülke basınına sert eleştiriler yöneltmeyi sürdürüyor. Trump’ın Amerikan basınını “yalan haber üretmekten başka bir şey bilmediği” yönündeki nitelendirmeye karşı Dünya Gazeteler Birliği harekete geçti. Trump’a aralarında Arjantin, Hindistan, İtalya ve İspanya gibi ülkelerin bulunduğu Dünya Gazeteler Birliği, 40 medya kuruluşunun temsilcilerinin ortak imzaladığı bir mektup gönderdi. La Repubnlica, Helsingin Sanomat, Voz ve Pravda gazetelerinin yöneticilerinin imzaladığı açık mektupta, Trump’a Amerikan medyasıyla olan tansiyonun düşürülmesi gerektiği belirtildi. 

ABD BASININA DESTEK

Açık mektupta şu satırlara yer verildi: Sayın Başkan göreve geldiğiniz gündem bu zamana kadar tarafsız habercilik ilkesiyle dünyayı bilgilendiren Amerikan basınına yönelik tavrınızı yumuşatmanızı diliyoruz. Medyayı susturmayın. Biz ABD medyasınnı yanındayız" dedi.

MICHAEL FLYNN BAŞKAN TRUMP'I SATTI İDDİASI 

ABD’de Rus yetkililerle bağlantıları nedeniyle Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevinden istifa eden Michael Flynn hakkındaki iddialar bitmek bilmiyor. Amerikan CNN televizyonunun ulusal güvenlik analisti Juliette Kayyem, Flynn’in Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile bir anlaşma yaptığını öne sürdü. Flynn, bu görevde yalnızca iki hafta kalabilmişti.