Elon Musk, savaşı tırmandırmaktan korkuyor

Musk X'te, Kiev'in Starlink'i ''Sivastopol'a kadar'' aktif hale getirme yönündeki ''acil talebini'' kabul etmenin SpaceX'in ''büyük bir savaş ve çatışma tırmanışına açıkça suç ortağı olması'' anlamına geleceğini paylaştı.

Aksam.com.tr

Elon Musk, Starlink uydu iletişim ağının Kırım kıyısı yakınlarında aktif hale getirilmediğini itiraf ederek, Ukrayna güçlerinin Rus gemilerine yönelik sinsi saldırısını etkili bir şekilde engellediğini söyleyerek tepkilere yol açtı.

Aksam.com.tr'nin Sky News'ten çevirdiği habere göre, Ukraynalı yetkililer, teknoloji milyarderinin yeni biyografisinde yer alan ve gizli emrin, geçen yıl Rus filosuna yaklaşan patlayıcı yüklü Ukrayna denizaltı insansız hava araçlarının "bağlantıyı kaybedip zararsız bir şekilde kıyıya vurması" anlamına geldiğini söylediği iddialara öfkeyle tepki gösterdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomyr Zelenskyy'nin yardımcısı Mykhailo Podolyak iddialara yanıt verdi ve kararın Rus savaş gemilerinin "Ukrayna şehirlerine Kalibr füzeleri atmasına" etkin bir şekilde izin verdiğini söyledi.