El bombası göğsüne saplandı

Yürüyen bomba! Ukrayna'da savaşan bir Rus askerinin göğüs kafesine, patlamamış bir el bombası saplandı. Bombanın patlama riskine rağmen ameliyat kararı alan doktorlar, koruyucu kıyafetle ameliyata girerek askeri kurtardı.

Ukrayna'da görev yapan 41 yaşındaki Rus asker Nikolay Pasenko'nun göğüs kafesine, Ukrayna ordusunun otomatik bombardıman sistemiyle düzenlediği saldırıda 'patlamamış el bombası' saplandı. Bomba, Pasenko'nun akciğerlerine zarar vererek omurgaya yakın bir yerde sıkışıp kaldı.

DOKTORLAR İKNA ETTİ

Olayın akabinde hastaneye kaldırılan asker, bombanın patlama ihtimalinden dolayı doktorların hayatını riske atmamak için ameliyat olmayı reddetti. Rus askeri daha sonra doktorlar ikna etti.

KORUYUCU KIYAFET GİYDİLER

Cerrahlar, Pasenko'yu kurtarmak için kendi hayatlarını riske atarak, el bombasının her an patlama riskine karşın ameliyat etme kararı aldı. Patlayıcı uzmanlarıyla düzenlenen ameliyatta, doktorlar koruyucu kıyafetler ve askeri zırh giydi. Öte yandan, işlem sırasında, patlama durumunda ek cerrahların bulunduğu ikinci bir ameliyathane de hazır bulundu. Operasyon sonucunda, doktorlar bombayı sıkıştığı yerden başarıyla çıkarttı. Zorlu ameliyatın patlama riski nedeniyle büyük bir dikkatle gerçekleştirildiği öğrenildi.

HAREKET ETSE PATLAYABİLİRDİ

Ameliyatı gerçekleştiren cerrahlardan askeri doktor Dimitri Kim, ekibiyle operasyon için Ukrayna'ya gittiğini söyleyerek "Çok riskli bir işlemdi. Hasta sağa ya da sola hareket etse bomba patlayabilirdi" dedi. Rus asker de hayatını kurtaran doktorlara müteşekkir olduğunu kaydetti. Rusya Savunma Bakanlığı da askeri doktorları tebrik etti.