Dünya sarsıldı

Tacikistan 30 saniye süren 7.2’lik depremle sallanırken, Nikaragua’da da Momotomba yanardağı 110 yıl sonra ilk kez harekete geçti ve lav püskürtmeye başladı.

1

Dünyanın çeşitli bölgelerinden peş peşe felaket haberleri geliyor. Geçtiğimiz günlerde İtalya’da Etna yanardağı'nın harekete geçmesinin ardından dün de Tacikistan’da 7.2 büyüklüğünde bir deprem yaşandı, Nikaragua’da ise Momotombo yanardağı patladı. 

HİNDİSTAN'DAN HİSSEDİLDİ

Tacikistan'da yaşanan deprem Hindistan'ın kuzey bölgelerinde de hissedilirken yaklaşık 30 saniye sürdü. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi verilerine göre, deprem Tacikistan yerel saatine göre 12:50'de ve Duşanbe'nin 367 kilometre doğusunda, Murghob bölgesinde 10 kilometre derinlikte meydana geldi. 

SARSINTI GÜÇLÜYDÜ

Deprem merkezine 141 kilometre uzaktan, Tacikistan Khorog'dan bir kişi, "Güçlü bir sarsıntıydı" diye yazarken 259 kilometre uzaktaki Kırgızistan Osh'dan yazan bir başkası, "Hafifçe sarsıyordu ama oldukça uzun sürdü" diye belirtti. Diğer yandan Nikaragua'nın kuzeybatısındaki Momotombo yanardağı 110 yıl sonra ilk kez faaliyete geçti. Nikaragua televizyonu Kanal 6'nın muhabirlerinden Will Tiffer, yanardağın faaliyete geçişini görüntüledi. Gökyüzüne kül ve lav fışkırtmaya başlayan yanardağ, Leon kentine 45 km uzaklıkta. En son 1886 yılında faaliyete geçişinde tüm Leon kenti tahliye edilmişti.