Dünya kısıtlamalara hazırlanıyor

ABD'de memurlara aşı zorunluluğu geliyor. Facebook, Google ve Apple gibi teknoloji devleri artan vakalar nedeniyle ofise dönüşleri ekim ayına çekti. Dönmeden önce ise çift aşı zorunlu. Avustralya ve İngiltere ise, aşı yaptırmayanlara kısıtlamalar uygulayacak.

ABD'li internet devleri Google ve Facebook, büroya dönmeyi planlayan çalışanlarına aşı zorunluluğu getirdi. Google CEO'su Pichai, geçen yıldan bu yana evden çalışan 130 bin çalışanına gönderdiği e-postada 18 Ekim'den sonra büroya dönebileceklerini duyurdu. Facebook, ekim ayından itibaren bürolarında yüzde 50 kapasiteyle çalışmayı hedefliyor. Twitter halihazırda açtığı ofisleri yeniden kapattı. Ofise dönüşü erteleyen Apple ise mağaza çalışanlarına maske şartı getirdi. Yeni kurallar şimdilik sadece ABD ofislerinde geçerli.

TÜM MEMURLAR AŞI YAPTIRACAK

ABD federal hükümete bağlı tüm sivil memurlara Kovid-19 aşısını zorunlu hale getirecek. ABD basınında yer alan haberlere göre, aşı yaptırmayan memurlar için işyerinde düzenli test yaptırmak, sosyal mesafeye uymak ve maske takmak zorunlu olacak. New York eyaletinde ise çalışanlara 6 Eylül'e kadar aşı olmaları ya da her hafta test yaptırmaları zorunluluğu getirildi.

'KISITLAMA GELECEK ACELE EDİN'

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, koronavirüsün Delta varyantıyla mücadele eden ülkede aşı yaptırmayanların yaptıranlara göre daha fazla kısıtlamayla karşılaşacağını belirtti. İlk dozu yaptıranlara 2. doz için hızlı davranma tavsiyesinde bulundu.

PFIZER: ÜÇÜNCÜ DOZ DELTA'YA KARŞI KORUYOR

Pfizer, Kovid-19 aşısının 3. dozunun Delta varyantına karşı korumayı "güçlü" şekilde artırabileceğini açıkladı. Şirket güçlendirici aşının mutasyona karşı antikor seviyelerini 18 ila 55 yaş arasındaki kişilerde sadece iki doza kıyasla beş kattan fazla artırabileceğini gösteren verileri yayınladı.

NETFLIX OYUNCULARINA ZORUNLU

Netflix, ABD'de çekimi devam eden yapımlarda çalışan oyuncu ve diğer personele aşı zorunluluğu getirecek. ABD merkezli şirket, A Bölgesi personeli diye nitelediği oyuncular ve onlarla yakın temas halinde çalışan personelden aşılanmalarını isteyecek.