Dünya, Cerablus operasyonunu böyle gördü

Türkiye ve koalisyon güçlerinin, Cerablus'a başlattığı hava operasyonu dünya basınında geniş yer buldu.

1

Türkiye, sabah 04:00'da Cerablus'a yönelik harekat için düğmeye bastı. Suriye'nin kuzeyinde bulunan Cerablus kentine koalisyon güçleri ve Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarıyla ilk hava harekatı 06:35'de gerçekleşti. TSK'nın Suriye harekatı nedeniyle Gaziantep'te bazı yerler, valilik kararıyla özel güvenlik bölgesi ilan edildi.Operasyonla ilgili olarak Rusya'ya da bilgi verildi. 

TÜRKİYE'NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞLATILAN OPERASYON DÜNYA BASININDA YANKI UYANDIRDI

Türkiye ve koslisyon güçlerinin Cerablus'a yönelik başlattığı hava harekatı ulusal basının yanında uluslararası basında da geniş yankı uyandırdı. Dünya basını Cerablus'a başlatılan hava harekatını abonelerine son dakika ve flaş haber olarak duyurdu.

REUTERS 05:35'TE HAREKATI DÜNYAYA DUYURDU

Merkezi Londra'da bulunan Reuters, 04:30'da Türkiye ve koalisyon güçlerinin başlattığı harekatını, 05:35'te dünya duyurdu. Ajans, hava Harekatının Türkiye'nin sınırında bulunan DAEŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştiğini dünya kamuoyuna paylaştı. Saat 06:22'de ise Reuters, Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının sınırı geçerek belirlenen hedefleri vurduğunu duyurdu.

"BORDA BERELİLER SINIRI GEÇTİ"

Reuters, Üst düzey askeri bir yetkiliye dayanarak paylaştığı bilgide; 06:56'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı askerlerin sınırı geçtiği bilgisini verdi. 07:10'da Retuers, Türk bir üst düzey askeri bir yetkiliye dayandırdığı bir başka haberde ise Türkiye'nin Cerablus'a yönelik kara harekatının başlamadığı duyurdu.

AP HAREKATI SON DAKİKAYLA GEÇTİ

Associated Press(AP) ise 06:22'de Türkiye ve koalisyon güçlerinin, Türkiye sınırında bulunan Cerablus kentinin terör örgütü DAEŞ'ten temislenmesi için hava harekatı gerçekleştirdiğini abonelerine son dakika haberi olarak geçti.