Dört İngiliz vatandaşı Taliban gözetiminden serbest bırakıldı

İngiltere hükümeti tarafından Salı günü yapılan açıklamada, ''Afganistan yasalarını çiğnemek'' suçlamasıyla gözaltına alınan dört İngiliz vatandaşının Taliban gözetiminden serbest bırakıldığı duyuruldu.

Aksam.com.tr

Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi'nden bir sözcü, "Afganistan yasalarını ihlal ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan dört İngiliz vatandaşının mevcut Afganistan yönetimi tarafından serbest bırakılmasını memnuniyet ve takdirle karşılıyoruz" dedi.

Sözcü, İngiliz vatandaşlarının ailelerinin Taliban yönetimine ülke yasalarının kasıtsız olarak ihlal edilmesinden dolayı özürlerini ilettiklerini de sözlerine ekledi.

Açıklamada, "Tüm İngiliz vatandaşlarına, yurtdışındayken Birleşik Krallık'ın ilgili terörle mücadele mevzuatına uyma ve ev sahibi ülkenin yasalarına saygı gösterme yükümlülüklerini hatırlatmak isteriz" denildi. "Uygun durumlarda, değerlendirmeleri için ilgili Birleşik Krallık makamlarıyla bilgi paylaşacağız."

Açıklamada Taliban'ın gözaltında tuttuğu kişiler hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi. Ancak Nisan ayında yayınlanan bir haberde Mail, aralarında bir sağlık görevlisi, bir otel müdürü ve kendini "tehlikeli turist" ilan eden bir kişinin de bulunduğu üç İngiliz'in Afganistan'da Taliban tarafından hapsedildiğini belirtmişti.