Dışişleri'nden küstah Şam'a sert tepki

Dışişleri'nden sert tepki: Hatay'a göz diken Şam karşılığını alır. Ankara, Şam Meclisi'nin Hatay açıklamasına sert tepki gösterdi: “Hadsiz ve hukuksuz. Türkiye, vatan topraklarına göz diken alçakça emellere karşılığını verir.”

Hatay'ın Türkiye'ye katılmasının 82. yıldönümünde "Toprağımızı Türkiye'den mutlaka geri alacağız" şeklinde açıklama yapan Esed rejimine bağlı Suriye Halk Meclisi'ne Dışişleri Bakanlığı'ndan sert yanıt geldi.

Açıklamada, "Suriye halkını hiçbir şekilde temsil etmeyen, demokratik meşruiyetten yoksun Halk Meclisi'nin ülkemizin toprak bütünlüğünü hedef alan hadsiz ve hukuksuz açıklamasını şiddetle reddediyoruz.. Bu tarz açıklamalar, kendi halkına yıllardır zulmeden, yüzbinlerce masumun ölümünden ve milyonlarcasının yerlerinden yurtlarından edilmesinden sorumlu bir rejimin içinden çıkamadığı hezeyanın bir başka tezahürüdür. Türkiye, vatan topraklarına göz diken alçakça emellere ve milli çıkarlarına yönelik her türlü tehdide karşı gerekli karşılığı verme azim ve kararlılığına sahiptir" denildi.