AA
İsrail 26 Mart'ta, İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) Deniz Kuvvetleri Komutanı Ali Rıza Tengsiri'nin öldüğünü iddia etmişti.
ABD-İsrail'in İran'a saldırılarının 31. gününde Tahran'da günlük yaşam sürüyor
Tengsiri'nin Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına öncülük ettiğini iddia eden Netanyahu, İranlı komutanının İsrail saldırısında öldüğünü ileri sürmüştü. DEVRİM MUHAFIZLARI DOĞRULADIDevrim Muhafızları, İran'a yönelik ABD-İsrail saldırısında Deniz Kuvvetleri Komutanı Tengsiri'nin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Tahran'da Minab'daki saldırıda yaşamını yitiren öğrenciler için anma etkinliği düzenlendi
Devrim Muhafızları Ordusundan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Düşmanın önemli tesislerinin ve altyapısının imha edilmesine ve bir Amerikan savaş uçağının düşürülmesine yol açan ağır darbelerden sonra, adaların ve kıyıların savunma kalkanını güçlendirmek ve kuvvetleri organize etmekle meşgul olan şehit Devrim Muhafızı Amiral Ali Rıza Tengsiri, aldığı ağır yaralar sonucunda Hakk'a kavuştu."
16:41 İran Kudüs Gücü Komutanı Kaani: "Bölgenin yeni düzenine alışın".
16:00 İran: İsrail ile ABD'nin komuta merkezlerine ve 5 ABD üssüne füze ve İHA'larla saldırılar düzenlendi
15:55 Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Trump'a çağrı: Bize yardım et ve savaşı durdur
15:35 İspanya, hava sahasını İran saldırılarının parçası olan ABD uçaklarına kapattı
14:51 İran BAE'ye 11 balistik füze ve 27 silahlı İHA ile saldırdı14:37 İran Silahlı Kuvvetleri: Kuveyt'teki su arıtma tesisine biz değil, İsrail saldırdı14:00 Birleşik Arap Emirlikleri: İran'dan gün içinde 11 balistik füze ve 27 silahlı insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi.12:29 İran Dışişleri Bakanlığı: ABD tarafından gönderilen teklif çoğunlukla "çok iddialı, gerçekçi olmayan ve mantıksız" talepler içeriyor12:01 İran Doğal Kaynakları Koruma Teşkilatı Başkanı, ABD-İsrail saldırısında öldürüldü.
11:53 İran ve Hizbullah'ın misillemesi sonrası İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentinde yer alan petrol rafinerisi yerleşkesinden dumanlar yükseldi.11:43 İran'da, Halkın Mücahitleri Örgütü'nün yönlendirmesiyle "terör eylemleri düzenlemek" suçlamasıyla yargılanan 2 kişinin idam cezalarının infaz edildiği belirtildi.10:55 Devrim Muhafızları, İran'a yönelik ABD-İsrail saldırısında Deniz Kuvvetleri Komutanı Tengsiri'nin hayatını kaybettiğini duyurdu 09:29 Suudi Arabistan, 5 füze ile 5 İHA'nın imha edildiğini duyurdu.09:24 İran'ın misillemesinin ardından İsrail'in güneyinde sirenler çaldı.
09:10 ABD Başkanı Donald Trump, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının ardından ülkede "rejim değişikliği" yapıldığını ve yeni yönetimin daha "makul" olduğunu öne sürdü.08.57 ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'daki 400 kilogramdan fazla zenginleştirilmiş uranyumun ele geçirilmesine yönelik askeri operasyon seçeneklerini değerlendirdiği iddia edildi.08.37 Kuveyt Ulusal Muhafızlar Başkanlığı, görev gücünün sorumluluğunda bulunan bölgelerde 1 insansız hava aracı (İHA) ve 4 dronun düşürüldüğünü açıkladı.08.00 Bahreyn'de sabah saatlerinden bu yana 3 kez sirenler çalarken, halktan sakin olmaları ve en yakın güvenli yere yönelmeleri istendi.06.45 ABD ve İsrail'in İran'a saldırılarında Kum kenti kırsalında 4 patlama meydana geldiği bildirildi.
06.13 İran Devrim Muhafızları Ordusu, ülkenin güney sahillerinde 5 Hermes tipi insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü duyurdu.
05.11 ABD ve İsrail'in İran'a saldırılarında başkent Tahran'da art arda patlamalar meydana geldi.
04.24 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ülkesindeki bilim insanlarına, nükleer tesislere ve son olarak bir üniversiteye saldırı düzenlendiğini belirterek, "İsrail ve suç ortağı ABD, bilginin bombalarla yok edilebileceğine inanıyor. Gerçek şu ki: Eylemleriniz umutsuzluğun bir yansıması ve sadece daha fazla bilgi arayışına ilham veriyor" açıklamasında bulundu.
04.21 İran'ın ABD ve İsrail saldırılarına misilleme kapsamında 28 Şubat'tan bu yana çoğunluğu Körfez bölgesinde 7 Arap ülkesindeki ABD üsleri ile kritik noktalara en az 5 bin 471 füze ve İHA saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi.
03.59 İsrail ve ABD'nin, İran ile yapılan müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanması ihtimaline, son günlerde askeri işbirliğini yoğunlaştırarak hazırlandığı bildirildi.
03.45 Kuveyt Elektrik Bakanlığı, İran'ın saldırısında bir elektrik santrali ve su arıtma tesisindeki hizmet binasının hasar gördüğünü, 1 çalışanın da hayatını kaybettiğini bildirdi.
02.28 İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Yemen'deki İran destekli Husiler tarafından gerçekleştirilen 2 insansız hava aracı (İHA) saldırısının önlendiği bildirildi.01:48 Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'nün (UNIFIL) Lübnan'ın güneyinde konuşlandığı bir noktaya mühimmat isabet etmesi sonucu 1 barış gücü askerinin öldüğü, 1'inin de ağır yaralandığı bildirildi.01:29 Hizbullah, İsrail ordusunun Lübnan'a saldırılarını başlattığı 2 Mart'tan bu yana İsrail'e 1100 saldırı düzenlendiğini açıkladı.01:26 ABD ve İsrail'in İran'a saldırılarında başkent Tahran'daki Mihrabad Havalimanı ve Tebriz'de bir petrokimya tesisinin hedef alındığı bildirildi.00:21 İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Şakra beldesine düzenlediği saldırıda 5 kişi yaşamını yitirdi
00.07 ABD ile İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü İran'ın gece yarısına doğru füze ateşlemesinin ardından gün boyunca misillemelerin hedefinde olan İsrail'in güneyinde bir kez daha sirenler çaldı.
00.00 Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki İsrail askerleri ve araçları ile İsrail'in kuzeyindeki çok sayıda noktaya saldırılar düzenlendiğini açıkladı.
23.48 Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan ABD'ye ait Victoria Üssü'ne insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlendi.
23.41 İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD genelindeki "No Kings" (Krallara Hayır) protestolarına ilişkin, "Amerikan halkı 'önce İsrail' politikaları nedeniyle öfkeli. Amerikan demokrasisini yöneten İsrailli krallardan yoruldular" dedi.
23.34 Bahreyn İçişleri Bakanlığı, ülkeye yönelik saldırıların ardından sirenlerin çaldığını belirterek, halka güvenli yerlere geçmeleri çağrısı yaptı.