Devlet belgeleri sızdı! İran'da ölümler aslında 3 kat fazla

BBC'nin ulaştığı hükümet belgelerine göre virüsten en çok etkilenen ülkelerden İran'da resmi olarak açıklanandan üç kat fazla Kovid-19 ölümü yaşandı.

BBC’nin adını açıklamadığı bir kaynağına dayandırdığı haberine göre İran’da pandeminin başlancından bu yana hükümetin resmi olarak açıkladığından 3 kat daha fazla ölüm gerçekleşti. İngiliz medya kuruluşunun devlete ait olduğunu öne sürdüğü belgelerde 20 Temmuz’a kadar İran’da açıklanan 14 bin 405 ölüm aksine ülkede yaklaşık 42 bin ölümün gerçekleştiğinin kaydedildiği belirtidi. Haberde geçen hafta İran’da 2. bir dalganın görülmeye başlandığı ve ülkede virüsün ilk vakanın açıkladığı 19 Şubat’tan bir ay önce ortaya çıktığı ifade edildi. 

Üniversitelerde 6 binden fazla vaka 

New York Times gazetesinin ABD’de 270 yüksek okul ve üniversitede yaptığı çalışma, öğrenciler arasında 6.600 koronavirüsü vakası olduğunu ve 14 kişinin hayatını kaybettiğini ortaya koydu. İstatistik, bazı okullarda şimdiden başlayan güz dönemi verilerini içermiyor. Avustralya’nın Victoria eyaletinde önceki gün ‘‘felaket durumu’’ ilan edilmesinin ardından yeni yasaklar açıklandı. Zorunlu hizmet veren yerlerin açık kalacağı, bazılarının kapasitesini düşüreceği, üçüncü kategorideki iş yerlerinin ise 6 hafta boyunca kapatılacağı duyuruldu.