Dendias'a talimatı Miçotakis vermiş! Planlı provokasyon

Yunan basını yazdı! Kışkırtma talimatı Miçotakis'ten. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında takındığı saldırgan tutum için önceden talimat aldığı ortaya çıktı. Ethnos gazetesi ‘kışkırtma' emrini Başbakan Miçotakis'in verdiğini yazdı.

Ankara'da gerçekleşen ortak basın toplantısı sırasında birden Türkiye'ye karşı haksız ithamlarda bulunarak ortamı geren Yunanistan Dışişleri bakanı Nikos Dendias'ı Yunan başbakan Kiryakos Miçotakis'in yönlendirdiği ortaya çıktı. Ethnos gazetesi Yunan hükümetinden kaynaklara dayanarak Miçotakis'in Dendias'a özel olarak "kışkırtma" talimatı verdiğini yazdı. Nitekim Kathimeri gazetesinin dün hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre ziyaret sonrası Miçotakis ve Dendias hemen bir araya geldi ve Miçotakis toplantıdaki tutumundan ötürü Dendias'a teşekkür etti. Dendias'ın Türkiye'yi suçlamasının ardından Çavuşoğlu tüm haksız ithamları geri püskürtmüştü.

Dün Atina'dan 'geri adım' mahiyetinde "Türkiye ile pozitif ajanda" açıklaması geldi.

ÇARPITMA MEDYA

To Vima internet sayfasının manşetinde, "Türk tahriklerine karşı Dendias'tan sert sözler" ifadelerini kullanarak tahriki Türk tarafı başlatmış gibi algı oluşturmaya çalıştı. Haber sitesi Zougla ise "Canlı yayında gemileri yaktılar. Anlaştıkları tek konu, hiçbir şeyde anlaşamadıkları oldu" yorumunu yaptı.