DEAŞ’a esir jesti

Suriye’nin Rakka kentinde, ABD’nin desteklediği terör örgütü YPG, Münbiç ve Tapka’da tutuklu 230 DEAŞ’lıyı serbest bıraktı. Bölge halkı ise iğrenç pazarlığa öfkeli...

1

Suriye’de ABD'nin Rakka'yı teröristlerden temizleme bahanesiyle silah verdiği YPG, Münbiç ve Tapka'da tutuklu 230 DEAŞ'lıyı serbest bıraktı. Terör örgütü YPG, olayın duyulmasının ardından gelen tepkilere "İyi niyetli bir jest' açıklaması yaptı. Bölgedeki medya organlarındaki görüntülerde DEAŞ'lıların ABD'nin verdiği zırhlı araçlara bindirildiğini gösteren fotoğraflar yayımlandı. 

MÜNBİÇ’TE BAŞLANDI 

Suriye’ terör örgütleri YPG ve DEAŞ arasındaki işbirliği Rakka operasyonuna rağmen devam ediyor. Kendisi gibi eli kanlı örgütle İşbirliği yapan terör örgütü YPG, kontrolündeki bölgelerde tutuklu bulunan DEAŞ’lı teröristleri tek tek serbest bırakmaya başladı. Skandal olayın ilk örneği Münbiç’te yaşandı. DEAŞ’ın kontrollü altında olan Münbiç, geçen yıl ağustos ayında YPG’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri’ne terk edildi. Sözde bir çatışmanın ardından DEAŞ şehri boşalttı, kent YPG yönetimine geçti. Yaklaşık bir yıldır Münbiç’i kontrolünde tutan YPG, şehirde tutuklu bulunan 80 DEAŞ üyesini geçtiğimiz günlerde serbest bıraktı. YPG’nin, DEAŞ’lıları serbest bıraktığı bir diğer bölge ise, Tabka oldu. İlçede kontrolü sağlayan YPG’nin, Ramazan Bayramı'ndan önce ilçede tutuklu bulunan 150 DEAŞ’lı teröristi serbest bıraktığı ortaya çıktı. 

Halk öfke kusuyor

DEAŞ’lı teröristlerin serbest bırakılmasına bölge halkının sert tepki göstermesine neden oldu. 

YÜZSÜZ MCGURK'TAN RAKKA BRİFİNGİ

Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile Rakka operasyonunu sürdüren ABD, DEAŞ'la mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ü Ankara'ya gönderdi. McGurk, Dışişleri Bakanlığı  Müsteşar Yrd.Sedat Önal ile görüştü. McGurk, önceki gün Rakka'ya bağlı Ayn İsa Kasabası'nda YPG'lilerle buluştu. McGurk'ün YGP'yeaskeri yardımların artırılması konusunda söz verdiği kaydedildi.McGurk'ın bölgedeki gelişmeler hakkında Ankara'ya bilgi verdi.

Tsk’dan örgüte Fırat Kılıcı darbesi

Türkiye, obüs toplarıyla Suriye'nin Afrin kentinin kırsalındaki terör örgütü YPG mevzilerini bombaladı. 7 bin Türk askerinin Hatay ve Klilis sınırında yığınak yaptığı harekat çerçevesinde TSK'nın, milli obüslerle YPG mevzilerine ondan fazla top atışı gerçekleştirdiği bildirildi. Harekatın adı ise Fırat Kılıcı oldu. ÖSO, YPG mevzilerine darbe vurulduğunu söyledi.