Danimarka'da baba katliamı

Danimarka'nın Ulstrup kasabasında bir evde aynı aileden 6 kişinin ölü bulunmasına ilişkin soruşturmada, 45 yaşındaki babanın önce eşini ve 4 çocuğunu öldürdüğü, daha sonra intihar ettiği ortaya çıktı.

Doğu Jutland polisi tarafından yapılan açıklamada, 9 Ocak'ta yaşanan  olayla ilgili soruşturma kapsamında olay yeri inceleme ekipleri ve adli tıp  uzmanlarının söz konusu evde incelemelerde bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, babanın eşini ve 4 çocuğunu öldürdükten sonra intihar  ettiğinin anlaşıldığı bilgisi paylaşıldı.

 
Danimarka basınında yer alan ailenin evde doğalgazdan zehirlenmiş  olabileceği iddiasını destekleyen bir bulguya rastlanmadığı duyurulan açıklamada,  6 kişinin nasıl ve neden öldürüldüğü hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.
 
Doğu Jutland polisi, 9 Ocak Pazartesi günü bir ihbarı değerlendirerek  Randers kentinin güneybatısında Farskov Belediyesi sınırları içinde yer alan 2  bin nüfuslu Ulstrup kasabasındaki bir eve polis ve sağlık ekiplerini sevk  etmişti. Eve giden ekipler, 45 yaşında baba ve 42 yaşında annenin yanı sıra  çiftin 3 ve 11 yaşlarındaki oğulları ile 6 ve 16 yaşlarındaki kızları olmak üzere  6 kişinin cesetlerini bulmuştu. Cinayet şüphesiyle olayla ilgili soruşturma  başlatılmıştı.