“Daha fazla katliam” çağrısı... Trump'ın damadından soykırıma övgü

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve Orta Doğu elçisi Jared Kushner, soykırıma övgüde bulunarak, ''İsrail için geri dönüş yok. Kuzey'de ateşkes çağrısı yapan herkes yanılıyor. Bir daha asla şansları olmayacak.'' ifadelerini kullandı.

Kuzeyde ateşkes çağrısında bulunanların yanıldığını belirten eski ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve Orta Doğu elçisi Jared Kushner, "daha fazla katliam" çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesabından, İsrail'in geri dönüşünün olmadığını belirterek skandal bir açıklamaya imza atan Kushner, şunları söyledi:

"İRAN BU YETENEĞİNİ CAYDIRICI OLARAK İNŞA ETMEKLE GEÇİRDİ"

İsrail'in son 10 ayda parlak teknoloji ve kitle kaynak kullanımı girişimleriyle nasıl istihbarat topladığına dair inanılmaz hikayeler duyuyorum.

Hizbullah'ı incelemek için sayısız saat harcadım ve dünyada İsrail'in onları başsız bırakmak ve aşağılamak için yaptıklarının mümkün olabileceğini düşünen tek bir uzman yok.

Bu önemlidir çünkü İran artık tamamen açığa çıkmıştır. Zayıf hava savunma sistemlerine rağmen nükleer tesislerinin yok edilememesinin nedeni, Hizbullah'ın İsrail'e doğrultulmuş dolu bir silah olmasıdır. İran son kırk yılını bu yeteneği caydırıcı olarak inşa etmekle geçirdi.

"BÖLGESEL REFAH YAHUDİLER İÇİN ARTACAK"

Başkan Trump sık sık, "İran hiçbir zaman bir savaş kazanmadı ama hiçbir zaman bir müzakereyi kaybetmedi." derdi. İslam Cumhuriyeti rejimi, Hamas, Hizbullah, Suriye ve Husilerin hayatlarını riske attığında kendi hayatlarını riske attığında olduğundan çok daha serttir. Başkan Trump'ı öldürmek ve kampanyasını hacklemek için yaptıkları aptalca çabalar umutsuzluk kokuyor ve onlara karşı büyük bir koalisyonu sertleştiriyor.

İran liderliği eski Orta Doğu'da sıkışmış durumdayken, Körfez İşbirliği Konseyi'ndeki komşuları nüfuslarına ve altyapılarına yatırım yaparak geleceğe doğru koşuyor. Yetenek ve yatırım için dinamik mıknatıslar haline gelirken İran daha da geride kalıyor. İran'ın vekilleri ve tehditleri dağıldıkça, bölgesel güvenlik ve refah hem Hristiyanlar, hem Müslümanlar hem de Yahudiler için artacak.

"İSRAİL İÇİN GERİ DÖNÜŞ YOK"

İsrail şimdi Gazze'den gelen tehdidin büyük ölçüde etkisiz hale getirildiğini ve kuzeydeki Hizbullah'ı etkisiz hale getirme fırsatına sahip olduğunu görüyor. Buraya nasıl geldiğimiz talihsiz ama belki sonunda bir umut ışığı olabilir.

Kuzey'de ateşkes çağrısı yapan herkes yanılıyor. İsrail için geri dönüş yok. Şimdi işi bitirmemeyi ve kendilerine yöneltilen cephaneliği tamamen sökmemeyi göze alamazlar. Bir daha asla şansları olmayacak.

"BU FIRSATTAN TAM OLARAK YARARLANAMAMAK SORUMSUZLUKTUR"

Çağrı cihazları, radyolar ve liderlerin hedef alınması gibi parlak, hızlı taktik başarılarından sonra, Hizbullah'ın devasa silah deposu korumasız ve insansız. Hizbullah savaşçılarının çoğu tünellerinde saklanıyor. Hala etrafta olan biri çağrı cihazı taşıyacak veya bir liderlik toplantısına davet edilecek kadar önemli değildi. İran da sarsılmış durumda, güvensiz ve kendi istihbaratının ne kadar derinden delindiğinden emin değil. Tehdidi etkisiz hale getirmek için bu fırsattan tam olarak yararlanamamak sorumsuzluktur.

"LÜBNAN VE İSRAİL ARASINDAKİ TEMEL SORUN İRAN'DIR"

İsrail'in son 10 ayda parlak teknoloji ve kitle kaynak kullanımı girişimleriyle nasıl istihbarat topladığına dair inanılmaz hikayeler duyuyorum.

Ancak bugün, Nasrallah'ın öldürülmesinin doğrulanması ve sadece dokuz günde en az 16 üst düzey komutanın ortadan kaldırılmasıyla, İran'ın İsrail'e yönelik tam dolu cephaneliğinin olmadığı bir Orta Doğu hakkında düşünmeye başladığım ilk gündü. Çok daha olumlu sonuçlar mümkün.

Bu, barış arayan İsrail ulusunun ve Hizbullah tarafından rahatsız edilen ve ülkelerinin geliştiği ve Beyrut'un kozmopolit bir şehir olduğu zamanlara geri dönmek isteyen Lübnanlıların büyük bir kısmının arkasında durmanın zamanıdır. Lübnan ve İsrail arasındaki temel sorun İran'dır; aksi takdirde her iki ülkenin halkının birlikte çalışmasından çok fazla fayda vardır.

"BU SADECE İSRAİL'İN MÜCADELESİ DEĞİL"

Amerika için doğru hareket şu anda İsrail'e işi bitirmesini söylemek olurdu. Çok gecikti. Ve bu sadece İsrail'in mücadelesi değil.

40 yıldan fazla bir süre önce, Hizbullah 220 Deniz Piyadesi de dahil olmak üzere 241 ABD askerini öldürdü. Bu, ABD Deniz Piyadeleri için Iwo Jima Muharebesi'nden bu yana en ölümcül gün olmaya devam ediyor. Aynı günün ilerleyen saatlerinde, Hizbullah 58 Fransız paraşütçüyü öldürdü.

"ABD'NİN SON 20 YILDA YAPTIĞI KADAR TERÖRİSTİ ORTADAN KALDIRDI"

Ve şimdi, son altı hafta veya daha uzun bir süredir, İsrail, ABD'nin aranan teröristler listesinden, ABD'nin son 20 yılda yaptığı kadar teröristi ortadan kaldırdı. Bunlara, 1983'te bu Deniz Piyadelerinin öldürülmesinin arkasındaki beyin olan Hizbullah'ın İslami Cihat Örgütü'nün lideri İbrahim Aqil de dahil.

Almanya'dan büyük skandal: O sloganı paylaşanlara vatandaşlık verilmeyecek

KKTC'den dikkat çeken açıklama: Kıbrıs'ın da bir hedef haline gelme ihtimali gündemde!

Katil İsrail'den İran'a tehdit

Orta Doğu'da tansiyonu yükseltecek gelişme! Soykırımcı İsrail'den yeni tehdit