Coni destekli YPG’ye ağır darbe

Türk jetleri Halep'in kuzeyindeki ABD’nin yardım ettiği terör örgütü PYD, YPG hedeflerini yerle bir etti. TSK, Suriye'nin kuzeyine yönelik hava harekatında 160 ila 200 arasında PYD/PKK mensubunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 

Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında düzenlenen hava harekatında, PYD/YPG terör örgütü unsurlarının bulunduğu tespit edilen Maarrat Umm Hawsh bölgesinde 18 hedef imha edildi.TSK, Fırat Kalkanı Harekatı'nda 19 Ekim 2016 günü saat 21.11 - 23.59 saatleri arasında meydana gelen gelişmeler konusunda açıklamalarda bulundu.

18 HEDEF VURULDU 

Yapılan açıklamada, PYD/YPG terör örgütü unsurlarının bulunduğu tespit edilen Maarrat Umm Hawsh bölgesine Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiği; bölgede tespit edilen paletli zırhlı araç, karargah binası ve barınak olarak kullanılan 7'si dinamik 18 hedefin imha edildiği bildirildi.

Ortalık kıyamet yeri

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında PYD/YPG Terör Örgütü unsurlarının bulunduğu tespit edilen Maarrat Umm Hawsh bölgesinde 18 hedefin hava harekatı ile imha edilmesinin ardından PYD/YPG'li teröristlerin telsiz konuşmaları ortaya çıktı.

AĞAÇLARA SAKLANIN 

Telsiz konuşmasında teröristlerin; ‘ortalığın kıyamet yeri gibi olduğunu, acil takviye gerektiğini, yaralıları dahi taşıyacak adam bulamadıklarını’ şeklindeki ifadeleri yansıdı. Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlenmesi sonrasında, PYD/YPG Terör Örgütü mensuplarının kendi aralarında yaptığı telsiz konuşmaları tespit edildi. Bu telsiz konuşmalarına göre; 19 Ekim 2016 günü saat 21:12'de, Çevrim adları 'Celal', 'Kurtay' ve 'Nesrin' olan PYD/YPG'li teröristler ile Çevrim adı tespit edilemeyen bir PYD/YPG'li terörist arasında yapılan telsiz konuşmasında; 'Celal' çevrim adlı kişinin, patlamaların olduğunu, toplu halde duran gruptan çok sayıda arkadaşlarının vurulduğunu, ve ağaçların altında sağlı sollu şekilde dağınık durmalarının talimatlarını verdi. 

F-16’lar enselerine çöktü 

TSK'dan yapılan açıklamada; ''Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, PYD/PKK'nın yeni kontrol altına aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atılmış, PYD/PKK unsurlarınca karargah, toplanma/barınma ve silah/mühimmat deposu olarak kullanılan dokuz bina, bir zırhlı araç ikisi silahlı dört araç imha edilmiştir. Harekat sonucunda yaklaşık 160-200 PYD/PKK'lı unsurunuvn etkisiz hale getirildiği kıymetlendirilmektedir'' ifadelerine yer verildi.