Cinsel saldırıyla suçlanıyordu... İngiliz Ordusu Prens Andrew'a sırtını döndü

Cinsel saldırı suçlamalarıyla anılan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in küçük oğlu Prens Andrew'un başı bu kez de İngiliz ordusuyla dertte. İngiltere Ordusu'nun Prens Andrew'un Grenadier Muhafızları Albayı olarak görevini sürdürmesinden rahatsızlık duyduğu iddia edildi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in küçük oğlu Prens Andrew'un, hakkındaki taciz iddiaları nedeniyle İngiliz ordusuyla sorun yaşadığı öne sürüldü. İngiliz basınındaki iddialara göre İngiltere Ordusu, Prens'in Grenadier Muhafızları Albayı olarak görevini sürdürmesinden rahatsızlık duyuyor.

NTV'de yer verilen habere göre, Prens Andrew'un her ne kadar cinsel saldırı suçlaması nedeniyle istifa ettiği kamu görevlerine dönmesi beklenmese de, albaylığı sürdüreceği belirtiliyor. Saraya yakın kaynaklar, 61 yaşındaki York Dükü'nün tüm suçlamalara rağmen söz konusu onursal görevde kalmaya kararlı olduğunu bildiriyor.

Ordu yönetiminin, Prens'in kamu görevlerini yapmayacak olmasından dolayı silahlı kuvvetleri utandıracağını düşündüğü kaydediliyor.

Basında, bir ordu yetkilisinin "Görevini yapamayan bir albay olur mu?" diyerek yaşadıkları memnuniyetsizliği dile getirdiği de aktarıldı. Ama orduda kimse, Kraliçe'nin Andrew'ün albay olarak kalması yönündeki kararına karşı gelmek de istemiyor.

Kraliçenin, fuhuş ağı kuran Jeffrey Epstein ile arkadaşlığı ortaya çıktıktan sonra bir süre için kamu görevlerinden çekilen oğlunun yanında olduğu düşünülüyor. Prens Andrew, ABD'li Virginia Guiffre tarafından cinsel saldırı suçlamasıyla dava edilmişti.

ABD'de reşit olmayan kızlara cinsel saldırı üzerinden fuhuş ticareti ve insan kaçakçılığı ağı oluşturma suçlamalarından tutukluyken cezaevinde ölü bulunan ve intihar ettiği söylenen milyarder Jeffrey Epstein'i ilk itham eden mağdurlardan olan Virginia Giuffre, ay başında Prens Andrew'a dava açmıştı.

Kraliçe Elizabeth'in küçük oğlu Prens Andrew'un cinsel taciz iddiaları ve intihar eden pedofil milyoner Jeffrey Epstein ile ilişkisi uzun zamandır tartışılıyordu.

2019'da hücresinde intihar eden pedofil milyarder Epstein ile 2010 yılına kadar yakın arkadaş olan Prens Andrew, o dönem, henüz 17 yaşındaki Virginia Roberts'ı cinsel ilişkiye zorlamakla suçlanmış ancak iddialar reddedilmişti.

Epstein'ın davasında mağdurlardan biri olan Virginia Roberts dava süresinde Prens Andrew'a suçlamalarına devam etmiş ve 2001 yılında bir gece kulübünde eğlendikten sonra beraber bir eve gidip cinsel ilişkiye zorlandığını açıklamıştı.

Prens Andrew ile üç kez cinsel ilişkiye girmeye zorlandığını 2014'te ifşa etmiş olan Virginia Giuffre, ağustos ayı başında Manhattan bölge mahkemesinde açtığı davada, York Dükü tarafından cinsel saldırıya uğradığı ve darp edildiği şikayetinde bulunmuştu.

Roberts kararının ardından basına konuşarak, "Prens Andrew'u bana yaşattıklarından sorumlu tutuyorum. Güçlü insanlar yaptıklarının bedelini ödemekten muaf tutulmamalı. Umarım diğer kurbanlar da korku ve sessizlik içinde yaşamamaları gerektiğini görürler." demişti.

HER ŞEYİ İTİRAF ETMİŞTİ

Epstein'in istismarı ve fuhuş ticareti ağının 16 yaşından itibaren 2000-2002 arasında kurbanı olduğunu söyleyen Giuffre, dava başvurusunda, Epstein'ın kendisini Prens Andrew ile tanışması için Londra'ya getirip uzun zamandır birlikte olduğu Britanyalı medya baronu Robert Maxwell'in sosyetik kızı Ghislaine Maxwell'in yardımıyla fuhuş kölesi olarak esir aldığını, Prens Andrew'un, kendisini, Maxwell'in Londra'daki evinde istemediği halde cinsel ilişkiye girmeye zorladığını, Epstein'ın Manhattan'ın Yukarı Doğu Yakası'ndaki malikanesinde ve Virjin Adaları'nda sahip olduğu özel adada taciz ettiğini, Epstein, Maxwell ve Andrew'un açık veya zımni tehditleri karşısında itaat etmemesinin sonuçlarından korkarak Andrew'la cinsel ilişkiye girmeye zorlandığını iddia etmişti.