‘Cins köpekleri' bile Taliban'dan kurtardılar!

Batı'nın cins hayvanları Kabil'den tahliye edildi. ABD'nin güçlerini çekmesinin ardından Afganistan'ın başkenti Kabil'de kalan 304 cins hayvan Rus İl-76 uçağıyla Kanada'ya gitmek üzere tahliye edildi.

SONER KAN

ABD ve Avrupa ülkelerinin Afganistan'dan çekilme sürecinde yaşanan insanlık dramları hafızalardaki yerini korurken, önceki akşam saatlerinde farklı bir tahliye operasyonu gerçekleştirildi. Global Animal Rescue (SPCA) isimli dünyaca ünlü yardım kuruluşu, ABD'nin güçlerini çekmesinin ardından Afganistan'ın başkenti Kabil'de terk edilmiş, aralarında özel ırkların da bulunduğu 304 kedi ve köpeği kurtarmaya karar verdi. Rus İl-76 kargo uçağı kiralayan grup, pazar günü Kabil'e giderek 304 hayvanı kurtardı. Kanada'ya gitmek üzere tekrardan yola çıkan uçak, Rusya'nın hava sahasını kullanmasına izin vermediği için Ankara'ya zorunlu iniş yaptı. Zorunlu inişin ardından tahliye edilen hayvanlara 15 saat süren bakım yapıldı. Uçak, önce İzlanda'ya ardından da Kanada'ya gitti.

Ankara'ya zorunlu iniş yapan uçaktaki grup, Adana'da yaşayan hayvansever Devran Naz'a ulaşıp yardım istedi. Naz da 4 veterinerle Ankara'ya giderek, hayvanların bakımını üstlendi. Naz, "Hayvanlara mama verdik. Türkiye bu uçağı çok iyi ağırladı" dedi.