Çinli ve ABDli yetkililer artan gerilim üzerine görüştü

Sun Weidong, Daniel Kritenbrink ile Washington'da bir araya gelerek Tayvan ve denizcilik konuları da dahil olmak üzere bölgesel meseleler hakkında 'samimi, derinlemesine ve yapıcı istişarelerde' bulundu.

Aksam.com.tr

İki üst düzey Çinli ve ABD'li diplomatın Washington'da bölgesel meseleler üzerine "derinlemesine" bir görüşme gerçekleştirmesi, her iki tarafın da daha açık iletişim kanalları kullanmaya başladığının son işareti oldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Perşembe akşamı yaptığı açıklamada, Çin'in Asya'dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Sun Weidong'un Washington'da ABD'nin Doğu Asya ve Pasifik İşlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Kritenbrink ile bir araya geldiğini belirtti.

Görüşmeler, bir Çin ticaret konseyinin, ABD'nin Çin'deki hassas teknolojilere yatırımı engelleyen bir kararnamesi nedeniyle gelecekteki üst düzey toplantıların risk altında olabileceği uyarısında bulunduğu sırada gerçekleştirildi.

Açıklamada, ülkelerinin Asya işlerinden sorumlu iki diplomatın "açık iletişim hatlarını sürdürme çabalarının bir parçası olarak bölgesel konularda samimi, derinlemesine ve yapıcı bir istişare" gerçekleştirdiği belirtildi.