Çin'in Washington Büyükelçisi Rusya'ya silah yardımında bulunmayacaklarını açıkladı!

Çin, Rusya'ya silah yardımında bulunmayacaklarını açıkladı. Rusya'ya silah ya da cephane göndermeyeceklerini belirten Çin'in Washington Büyükelçisi Qin Gang, Ukrayna'nın işgalini kınamayı reddederek Pekin yönetiminin gerilimin dinmesi için her şeyi yapacağını da vurguladı.

BBC Türkçe

Çin'in ABD'deki Büyükelçisi Qin Gang, ülkesinin Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını desteklemek için Rusya'ya silah veya mühimmat göndermeyeceğini; krizi sona erdirmek için elinden gelen her şeyi yapacağını" söyledi.

AÇIKLAMA BIDEN'IN TEHDİDİ SONRASI GELDİ

Washington Büyükelçisi'nin açıklamaları, ABD Başkanı Joe Biden'in Çin lideri Xi Jinping'i Rusya'ya yardım etmesi halinde söz konusu adımın sonuçları olacağını açık şekilde belirtmesinin ardından geldi.

Rusya'nın kınanmasının bir faydasının olmayacağını savunan Washington Büyükelçisi Qin Gang, Rusya ile iyi komşuluk ilişkilerine sahip olduklarını hatırlattı.

"ÇİN'E KARŞI ASILSIZ İTHAM VE ŞÜPHELERİN KARŞISINDAYIZ"

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi de Pekin'in Ukrayna savaşında tarihin doğru tarafında durduğunu kanıtlayacağını ileri sürdü. Wang Yi, "Dışarıdan gelen baskı ve zorlamayı asla kabul etmeyiz; Çin'e karşı asılsız itham ve şüphelerin de karşısındayız" dedi.

Zelenski adres gösterdi: Putin'le er ya da geç bir araya geleceğim

Rusya füzelerle saldırıya geçti: Kiev'de patlama sesleri! İşgalin 26. gününde son dakika gelişmeleri

Karadeniz'de büyük tehlike! Mayınlar İstanbul Boğazı'na ulaşabilir

Dengeleri değiştirecek hamle! ABD, bölgeye çok sayıda Patriot gönderdi