Çin'in hamleleri Biden'ı kızdırdı! İki süper güç arasında savaş an meselesi

ABD Başkanı Joe Biden, Çin'in Tayvan'a yönelik hamlelerine sert tepki gösterdi. Çin'in Tayvan'a yönelik olası bir saldırısını Rusya'nın Ukrayna işgaline benzeten Biden, Tayvan'ı askeri olarak savunmaya kararlı olduklarını söyledi.

ABD başkanı Joe Biden, Asya ziyaretleri sırasında Çin'in Tayvan'a yönelik olası saldırısını değerlendirdi. Çin'in son aylarda artan Tayvan'a yönelik hamlelerini eleştiren Biden, olası bir saldırıda Tayvan'ı askeri olarak savunacaklarını ifade etti.

CNN International'ın haberine göre; Çin'in Tayvan'a yönelik olası bir saldırısını Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline benzeten Biden'ın yorumları, iki süper güç arasında askeri çatışma olasılığını artırdı.

Biden, göreve başladığından beri üçüncü kez benzer açıklamalarda bulundu.

Tüm bu açıklamalar, "Çin Tayvan'ı almaya çalışırsa, Amerika Birleşik Devletleri ve müttefikleri onu durdurabilir mi?" sorusunu gündeme getirdi.

Analistler, Çin'in Tayvan'dan, ABD'den veya Japonya gibi olası destekçilerinden daha fazla askere, füzeye ve gemiye sahip olduğunu söylüyor. Bu, eğer Çin kesinlikle adayı almaya kararlıysa, muhtemelen alabilir demektir.

Yapılan çalışmalar Çin'in muhtemelen galip geleceğini ancak savaşın kanlı bir bedelinin olacağını gösterdi.