Çin'den ABD'ye nota: İç işlerimize karışmayın

Çin, Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde Ulusal Güvenlik Yasası'nın kabul edilmesinin ardından sorumlu tuttuğu Çinli yöneticilere yaptırım uygulama yönünde karar vermesi sonucu ABD'nin Pekin Büyükelçisi Terry Branstad'ı Bakanlığa çağırarak sözlü nota verdi.

AA

Devlet medyasındaki haberlere göre, Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Pekin Büyükelçisi Terry Branstad'ı Bakanlığa çağırarak sözlü nota verdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Cıng Ziguan, Büyükelçi Branstad'a, yaptırım tehdidini ve ayrıcalıklı ticaret statüsünün kaldırılmasını, Çin'in kalkınmasını engellemek amacıyla atılan adımlar olarak gördüklerini ifade etti.

"BAŞARISIZLIĞA MAHKUMDUR"

ABD'li yetkiliye "yanlış yolda ilerlemekte ısrar etmemeleri" uyarısında bulunan Bakan Yardımcısı Cıng, "ABD'nin her türlü kabadayılık ve gayrı adil davranışı, Çin tarafından misliyle karşılık bulacaktır. ABD'nin Çin'in kalkınmasını engelleme çabası başarısızlığa mahkumdur." değerlendirmesinde bulundu.

"İÇ İŞLERİMİZE KARIŞMAYIN"

Cıng, ABD'nin Sincan, Tibet ve Güney Çin Denizi konularında da Çin'in iç işlerine karışarak, çıkarlarını hedef aldığının altını çizdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'ne getirilen Ulusal Güvenlik Yasası nedeniyle Çinli yöneticilere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını onaylamış ve Hong Kong’a yönelik ticari imtiyazları kaldıran bir başkanlık kararnamesi imzalamıştı.

ABD basınında 15 Temmuz

16 Temmuz tarihli burç yorumları nasıl?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Millet Camisi'nde sela okudu

200 drone ile 15 Temmuz'a özel ışıklı gösteri

Muhalefet FETÖ mücadelesinin neresinde?