Çin'de bir panda yetiştirme merkezi, uygunsuz davranışları nedeniyle 12 turiste ambargo uyguladı

Çin'in Chengdu Panda Yetiştiriciliği Araştırma Merkezi'nde 12 turistin, pandaların yanında kötü davranışlar sergilediği gerekçesiyle merkeze girişlerinin ömür boyu yasaklandığı açıklandı.

Araştırma Merkezi'nin resmi WeChat hesabında yer alan bir paylaşıma göre, yaşları 26 ile 61 arasında değişen toplam 12 kişiye ömür boyu merkeze alınmaması cezası verildi.

WeChat gönderisinde, kötü davranan ziyaretçilerin "farklı durumlarda bambu filizleri, lolipop çubukları, sigara, yumurta veya ekmek fırlatırken ve pandaların açık hava oyun alanına tükürürken yakalandığı" belirtildi.

'OYUN ALANLARINA TÜKÜRMEK YASAK'

Paylaşımda, söz konusu ziyaretçilerin 'bambu filizleri, şeker çubukları, sigara, yumurta veya ekmek fırlatırken ve pandaların açık hava oyun alanına tükürürken yakalandığı' belirtildi.

NİSAN-HAZİRAN AYLARI ARASINDA GERÇEKLEŞTİ

Araştırma Merkezi, yasak getirilen kişilerin isimlerini ve uyruklarını açıklamazken, WeChat paylaşımında turistlerin bir arada olmadığı, söz konusu uygunsuz davranışların bu yılın Nisan ve Haziran ayları arasında gerçekleştiği belirtildi.

"HAYVANLARDAN UZAK DURUN"

Paylaşımda ayrıca "Lütfen kendinizin ve hayvanların güvenliğine dikkat edin. Sessiz olun ve hayvanlardan uzak durun; hayvan faaliyet alanına çöp atmak, tükürmek, yiyecek atmak ve hayvanların güvenliğini tehdit edecek diğer davranışlar yasaktır" ifadeleri kullanıldı.