Çin ordusundan CIA adımına halk savaşı yanıtı

Çin ordusu, Pekin'e karşı ''Çin Misyon Merkezi'' adıyla yeni bir birim kuran CIA'ye karşı 'halk savaşı' çağrısı yaptı.

Star.com.tr

Çin Halk Kurtuluş Ordusu, günlük gazetesi üzerinden Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) karşısında 'halk savaşı' çağrısında bulundu.

Star.com.tr'nin haberine göre, Çin ordusu yönetimindeki sosyal medya hesabından CIA'in Pekin'e karşı yeni bir birim kurmasına yanıt olarak halk savaşı çağırısı yapıldı.

'HİÇBİR KURNAZ TİLKİ İYİ BİR AVCIYI YENEMEZ'

Çin'de kullanılan sosyal medya platformu Weibo'da yer bulan gönderide "Açık açık özel ajanlar toplayan ABD istihbarat teşkilatı, daha sinsi ve tahammül edilemez yöntemleri değerlendiriyor olmalı. Hiçbir kurnaz tilki iyi bir avcıyı yenemez. Ulusal güvenliği muhafaza etmek için sadece halka güvenmemiz ve inanmamız gerekiyor" ifadeleri yer aldı.

Hesap, Amerikan istihbaratına karşı koymak ve 'casusların ülkede faaliyet göstermesini ve kendilerini gizlemesini imkansız kılmak' için bir 'halk savaşı' ihtiyaç olduğunu belirtti.

Geçen haftalarda CIA Direktörü William Burns, teşkilatın organizasyon yapısında değişiklikler yaptıklarını ve bu değişiklikler kapsamında sadece Çin'in faaliyetlerine odaklanacak 'Çin Misyon Merkezi'ni kurduklarını duyurmuştu. Burns, açıklamasında Çin'i 21. yüzyılın 'en önemli jeopolitik tehdidi' olarak nitelendirmişti.

ABD'den yeni bir soğuk savaş adımı daha... CIA Çin hedefli yeni merkez kurdu