Çin Kovid-19 testleri pozitif çıkan 3 kediyi tedbir olarak öldürdü

Çin'de Kovid-19'a karşı alınan önlemlerin aşırılığı dikkat çekiyor. Bu kez hastalığın ortaya çıktığı ilk ülkede 3 ev kedisi yeni tip koronavirüs testleri pozitif çıktığı için ''önlem olarak'' öldürüldü.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Çin'de Kovid-19 testleri pozitif çıkan 3 ev kedisi yetkililer tarafından yeni salgınları kontrol altına almak adına öldürüldü.

Aksam.com.tr'nin AP News'ten aktardığı habere göre, yakın zamanda 75 vakanın görüldüğü Harbin'deki yetkililer bunun bir önlem olduğunu; hayvanlar için mevcut bir tedavi olmayışı sebebiyle sahiplerini ve diğer sakinlerini tehlikeye atabilecekleri için alındığını söyledi.

Sahibi 21 Eylül'de testi pozitif çıkan üç kedisi için yiyecek ve su bıraktıktan sonra tecrit edildi. Ardından bir toplum çalışanı geldi ve kediler uyutuldu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne göre, COVID-19'a neden olan virüs olan SARS-CoV-2'yi hayvanlardan insanlara bulaştırma riski, insanlardan insanlara bulaşabileceği bilinmesine rağmen "düşük olarak kabul ediliyor".

ABD merkezi hayvan hakları grubu PETA, hayvanlara "insanlara davranılması gerektiği gibi" davranılması gerektiğini ve insanların virüsü kedilerden kaptığına dair hiçbir kanıt görmediğini söyledi.