Çin Dışişleri Bakanı: ABD ile ticari savaş ihtimali için gerekli tedbirleri aldık

Çin Dışişleri Bakanı Yi, ABD ile yaşanabilecek bir ticaret savaşı için Çin'in gerekli bütün tedbirleri aldığını söyledi.

1

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ABD ile yaşanabilecek bir ticaret savaşına karşın Çin'in bütün tedbirleri aldığını ve almaya devam edeceğini vurgulayarak, "Umarım bu kadar ileri gidilmez." ifadelerini kullandı.

Yıllık olağan basın toplantısında konuşarak, "Tarih bize, ticaret savaşlarının hiçbir zaman çözüm olmadığını gösteriyor." diyen Dışişleri Bakanı Yi, "Bir savaş durumu, her iki taraf için de zararlı olacaktır; fakat Çin, olası bir ticaret savaşı için gerekli bütün tedbirleri alıyor." sözlerini kullandı.

Dünyanın en büyük iki ekonomisinin çatışmasının, diğer bütün ülkelerin çıkarları ve refahları için bir tehdit olacağını söyleyen Yi, iki ülkenin adaletli bir şekilde yarışarak düşmanlığa değil, dostluğa çabalaması gerektiğini dile getirdi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin bu açıklamaları, ABD yönetiminin çelik ve alüminyum ithalatına %25 oranında vergi koyacağını ilan etmesinden sonra yapıldı. Çin, dünyanın en büyük çelik üreticisi olmasının yanı sıra alüminyum ihracatı konusunda da lider ülkeler arasında bulunuyor.

(Star)