Çelik yelek aldılar! Trump'ı azleden vekiller korkuyor

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki oylamada Trump'ın azledilmesi yönünde oy kullanan Cumhuriyetçi vekillerden Meijer, öldürülmekten korktuklarını ve çelik yelek aldıklarını söyledi.

ABD Kongresi’nde geçen hafta yaşanan işgali kışkırttığı gerekçesiyle Başkan Trump’ın Temsilciler Meclisi’nde azledilmesinin ardından azil lehinde oy kullanan vekiller öldürülmekten korktuklarını açıkladı. Bunlar arasında bulunan 10 Cumhuriyetçi senatörden biri olan Peter Meijer, kendisinin ve Trump’a karşı oy veren diğer Cumhuriyetçilerin çelik yelek sipariş ettiklerini söyledi. MSNBC’e konuşan Michigan temsilcisi Meijer, “Burada kontrolün olmadığına dair bir hissiyat hakim. 200 yıldır ilk defa Kongre’nin istila edileceğini beklemiyorduk. Başkentte 20 bin ulusal muhafız var ama yine de korkuyoruz” dedi. 

Dün akşam MSNBC televizyonundaki canlı yayına bağlanan Meijer,’Korku toplumuna karşıyız” dedi. 

HALK ANKETİ: DAĞILIYORUZ 

ABD’de yapılan Axios-Ipsos anketinde 6 Ocak’ta yaşanan Kongre baskını sonrası ABD’nin durumu soruldu. Cumhuriyetçilerin yüzde 83’ü ülkenin dağılmaya başladığı fikri üzerinde mutabık kalırken, Demokratlarda da bu oran yüzde 78 olarak belirlendi. 

TRUMP’IN OĞLU İFADEYE ÇAĞRILDI 

Washington savcılığı, ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr’ı ifadeye çağırdı. Savcılık ofisinden bir yetkili CNN kanalına verdiği demeçte, ifadeye çağırma kararının Trump’ın başkanlığı kazandığı dönemde düzenlenen bir törene ilişkin toplanan bağışların usulsüz kullanımıyla ilgili olduğunu söyledi.