Çekilme 1 Nisan’da Irak üzerinden başlıyor

Bağdat yönetimi, Suriye’den çekilecek ABD askerlerinin Irak üzerinden ülkelerine döneceğini duyurdu. Çekilme tarihinin başlangıcı ise en geç 1 Nisan.

Suriye’nin kuzeyindeki yaklaşık 2 bin askerini çekmeye hazırlanan ABD, Irak’la anlaşmaya vardı. Irak Devlet Başkanı danışmanı Abdulkerim Haşim Mustaf, Bağdat ve Washington yönetimlerinin askerlerin Irak üzerinden çekilmesi için anlaşmaya vardıklarını söyledi. 

SONRAYA SARKMAYACAK

Mustaf’ın verdiği bilgiye göre, çekilme en geç 1 Nisan’da başlayacak. Yapılan açıklamada ayrıca, söz konusu çekilme harekatının 1 Nisan’dan sonrasına sarkmayacağı belirtildi. Terör örgütü YPG/PKK’lılarla birlikte hareket eden ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde 18 üssü bulunuyor. ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel ve diğer üst düzey komutanlar, dün Suriye’deki bir hava üssünde YPG’lilerle bir araya gelmişti. Yapılan görüşmede, YPG’lilerin 1500 ABD askerinin Suriye’de kalmasını istediği, General Votel’in ise, çekilme planının uygulanmaya devam ettiğini belirterek “Bizden istediklerini elbette anlayışla karşılıyoruz ancak şu anda bu doğrultuda değiliz” dediği öğrenilmişti. 

Reuters'ten terörist PR'ı

Reuters haber ajansı, Suriye’de terör örgütü PYD’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG)’ni görüntüledi. Suriye-Irak sınırında, Fırat’ın doüğusundaki Deyrizor’a bağlı Bagoz Köyü'nde görüntülenen teröristler ABD’nin desteğiyle DEAŞ’ı sığındıkları son mevkiden çıkardıktan sonra zafer edasıyla poz verdi. Teröristlerden bazıları ABD yapımı zırhlı araçların üzerinde poz verdi.