Çavuşoğlu’ndan Azerbaycan’a FETÖ teşekkürü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Azerbaycan’da mevkidaşı Memmedyarov ile görüşmesinde, FETÖ’ye karşı mücadelede desteğinden dolayı Bakü yönetimine şükranlarını iletti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin iki ülke liderlerinin belirlerlediği hedefe ulaşılması için ticaretin önündeki engellerin tamamen kaldırılması, ürün çeşitlerinin ve yatırım miktarlarının artırılması gerektiğini söyledi.

Tedbirlerden memnunuz

Bakan Çavuşoğlu, temaslarda bulunmak için gittiği Azerbaycan'da mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile görüştü. Çavuşoğlu, Bakü'yü en son 15 Temmuz'da ziyaret ettiğini ve buradan ayrıldıktan saatler sonra Türkiye'de arkasında FETÖ bulunduğu darbe girişiminin yaşandığını hatırlattı. Bakü yönetimine ve halkına teşekkürlerini ileten Çavuşoğlu, "Kardeşlik zor günlerde belli olur. FETÖ'nün ne kadar tehlikeli bir örgüt olduğunu hep birlikte gördük. Azerbaycan'daki yapılanmasına karşı alınan tedbirleri de memnuniyetle karşılıyoruz." dedi. 

TANAP’LA DAHA DA BAĞLANACAĞIZ

Azerbaycan'la birlikte gerçekleştirdikleri ulaştırma ve enerji projelerinden de bahseden Çavuşoğlu, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolunu tamamlayınca daha da iyi olacak.

Tanap ilk öncelik

Pekin'e kadar uzanan önemli bir projenin merkezinde yer alıyoruz. TANAP bizim için birinci dereceli önemli projedir. Ortak projemizdir. Zamanından önce bitmesi için çalışıyoruz. Önce Azerbaycan gazı Türkiye'ye gelecek, daha sonra da Avrupa piyasalarına ulaşacak." ifadelerini kullandı.