Çakal Carlos yine sahnede... Fransız yargısından cezasının azaltılmasını istedi

Bir zamanların gündemden düşmeyen karakteri Çakal Carlos, Fransız yargıtayına kendisine verilen cezayı azaltması için başvuruda bulundu. 174'teki bir bombalı saldırısından ötürü hüküm giyen zanlı 1994'ten beri hapiste.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Çakal Carlos lakaplı solcu militan, 1974'te Paris'teki bir mağazaya el bombası saldırısından dolayı kendisine verilen ömür boyu hapis cezasını azaltmak için bir Fransız yargıtayına dava açtı.

Aksam.com.tr'nin Reuters haber ajansından aktardığına göre, 1970'lerde ve 1980'lerde dünyanın dört bir yanındaki saldırılarıyla gündemi işgal eden isim, temyiz başlatarak mahkemeden teknik ayrıntılarla ilgili son kararı bozup yalnızca kaç yıl hapis cezasına çarptırılması istedi.

1974'te Paris'te Champs Elysees, Drugstore Publicis'teki bir dükkana düzenlenen ve iki kişinin ölümüne ve 36 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıdan 2017'de suçlu bulunmuştu.

Gerçek adı Ilich Ramirez Sanchez olan kendini "profesyonel devrimci" ilan eden "Çakal Carlos", 1994 yılında Fransız özel kuvvetleri tarafından yakalanıp Sudan'dan kaçırıldığından beri Fransa'da parmaklıklar ardında.

Temyiz, bu mahkumiyeti tamamen bozmayacak, kararın Cuma günü çıkması bekleniyor.

Venezuela'da doğan ve şu anda 71 yaşında olan Ramirez, halihazırda iki müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve onlara karşı temyiz başvurusunu kaybetti. Bunlar; biri Haziran 1975'te iki Fransız polis memurunun ve bir muhbirin öldürülmesi, diğeri ise 1982 ve 1983'te trenlere, tren istasyonuna ve Paris caddesine düzenlenen ve 11 kişinin ölümüne ve yaklaşık 150 kişinin yaralanmasına neden olan saldırılarla ilgiliydi.

1970'lerde ve 1980'lerde, Marksist militan, Batılı hükümetler ve dünyanın en çok aranan adamı için bir numaralı halk düşmanı haline gelmişti.