Büyüyen Türkiye, ABD'yi korkuttu

ABD Kongresi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör Bob Menendez, “Türkiye dünyanın en büyük sınamalarından birisi durumunda. Türkiye, Doğu Akdeniz'deki en büyük tehdit” dedi.

HABER MERKEZİ

ABD Kongresi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör Bob Menendez, Atina Üniversitesi'nde fahri doktora unvanı aldığı törende, Türkiye'yi "Rusya, Çin ve iklim değişikliği ile birlikte küresel dünya için en büyük sınamalardan birisi olarak gördüğünü" dile getirdi. Menendez konuşmasında "Türkiye Doğu Akdeniz'deki en büyük tehdit durumunda. NATO üyesi olmasına karşın Yunanistan'ın bağımsızlığına meydan okuyarak Ege'de provokatif uçuşlar gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Doğu Avrupa'da ve Kafkaslar'ın güneyinde bölücü politikalar güdüyor" ifadeleriyle Türkiye düşmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

SİLAH SATIŞINA KARŞI ÇIKTI

Menendez ayrıca "Türkiye'nin hukukçuları ve gazetecileri cezaevlerinde tutma, Yunanistan'ın ekonomik bölgesinde sondaj çalışmalarında bulunma, Libya'da çatışma yaratma ve Suriye'ye yeni saldırı arayışında olması" dolayısıyla silah satışına karşı olduğunu dile getirdi. Menendez "Tüm bunlar ne sorumlu bir NATO üyesinin ne de bir demokrasinin faaliyetleri değildir. Dolayısıyla ben ABD'nin Türkiye'ye üstün bir silah satışını olası görmüyorum" açıklamasında bulundu.

MİÇOTAKİS'LE GÖRÜŞTÜ

Menendez'in cuma günü ödül terinin ardından ayrıca Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'le görüştüğünü ve görüşmede iki ülkenin karşılıklı ekonomik ve enerji işbirliğinin yanı sıra ekim ayında Atina'da gerçekleşecek olan Dördüncü ABD-Yunanistan Stratejik Diyalog toplantısının gündem maddeleri hakkında fikir alışverişinde bulunduğu dile getirildi.