Brezilya varyantı ölüm rekoru kırdı

Brezilya'daki P.1 mutasyonu son 24 saatte bin 972 kişiyi öldürdü. Böylece günlük ölüm sayısında rekor kırıldı. Aşılananlarda bile etkili olan varyantın, sağlık sistemini çökertmesi an meselesi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle, son 24 saatte Brezilya'da bin 972 kişi yaşamını yitirdi. Verilere göre toplam ölüm sayısı 268 bin 370'e, toplam vaka sayısı 11 milyon 122 bin 429'a yükseldi. Böylece ülkede salgının başlangıcından bu yana virüse bağlı en yüksek günlük can kaybı sayısı kayıtlara geçti. Çok daha ölümcül olan P.1 mutasyonuyla başa çıkmaya çalışan ülkenin sağlık sistemi de çöküşün eşiğinde. P.1 varyant, koronanın ilk haline kıyasla 1.4 ila 2.2 kat daha hızlı yayılıyor. Daha önce koronayı atlatmış ya da aşı olmuş kişiler bile bu varyant ile yeniden hasta olabiliyor.

JAPONYA'DA 396 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan Japonya Salgın Hastalıkları Ulusal Enstitüsü (NIID) ise, 396 kişinin yeni bir Kovid-19 varyantına yakalandığını açıkladı. Vakaların, başkent Tokyo'nun bulunduğu Kanto bölgesinde tespit edildiği belirtildi. Varyantın, yeniden bulaşma riskini artırabileceğinden ve mevcut aşıların etkisini düşürebileceğinden endişe ediliyor. Daha önce görülen türlerden farklı olan bu varyantın, Japonya dışından geldiği tahmin ediliyor.