10 yıllık jinekoloğu babası çıktı

ABD'de yaşanan olay ağızları açıkta bıraktı. Tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen 36 yaşındaki kadın, 10 yıldır gittiği jinekoloğunun, babası olduğunu öğrendi.

Yıllar önce tüp bebek yöntemiyle doğan Morgan Hellquist, jinekoloğunun, biyolojik babası olduğunu öğrendi.

Washington Post gazetesinin iddianameden aktardığına göre, Morgan Hellquist'in dünyasının yıkılmasına yol açan ilk olay geçtiğimiz nisan ayında bir muayene sırasında gerçekleşti.

Dr. Wortman'ın muayene sırasında söylediği bir şey kadının dikkatini çekti. Zira Dr. Wortman, "Maskeni çıkarsana, maskesiz daha güzel görünüyorsun" diye konuşmuştu.

İddianameye göre; Dr. Wortman, ardından daha da tuhaf bir şey daha yaparak eşini de muayene odasına çağırdı ve Hellquist ile kendisi arasında fiziksel benzerlikler olup olmadığına bakmasını istedi. Sonra da Hellquist'e, "Sen gerçekten iyi bir çocuksun, çok iyi bir çocuksun." dedi.

KİM BİLİR KAÇ ÇOCUĞUN BABASI

Bütün bunlar peş peşe gelince Hellquist bir anda gerçeği anladı. Çocukluğundan beri tanıdığı, neredeyse 10 yıldır hastası olduğu adam biyolojik babası olabilirdi.

Üstelik Dr. Wortman'la ilgili korkunç gerçekler bununla sınırlı da değildi. ABD'nin New York eyaletinin Rochester şehrinde faaliyet gösteren Dr. Wortman'ın spermiyle benzer şekilde dünyaya gelmiş, en az 6 çocuk daha bulunuyordu. Yani Hellquist'in kim olduğunu bile bilmediği sayısız kardeşi olabilirdi.

GERÇEĞİ BİLİYORDU

Bir ay sonra yapılan DNA testiyle, Hellquist'in Wortman'ın biyolojik kızı olduğu doğrulandı. Doktorun biyolojik kızı olduğunu bile bile kendisinin jinekoloğu olmaya devam etmesi Hellquist'i daha da dehşete düşürdü.

Hellquist, bugün Wortman'a karşı açtığı davada, doktoru malpraktis, bilgilendirilmiş onam eksikliği, kötü muamele, sahtekarlık, ihmal ve duygusal strese yol açmakla suçluyor.

İddianamede, 1985 yılında Wortman'ın Hellquist'in annesi Jo Ann Levey'i kendi spermiyle hamile bıraktığı ama kadına spermin Rochester Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki bir öğrenciden geldiğini söylediği belirtiliyor. Wortman'ın karşındaki kişinin kızı olduğunu bile bile Hellquist'i 26 yaşından itibaren tedavi etmeye başladığı da iddianamede yer alıyor.