Boris Johnson'dan Macron'a: ''Kavrayış göster''

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Washington'da Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan AUKUS'un küresel güvenlik adımı olduğunu ileri sürerek buna kavrayış göstermesini istedi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Haan Selçuk Turan

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Fransa Cumhurbaşkanı'nın Birleşik Krallık, ABD ve Avustralya arasındaki yeni ittifaka tepkisi üzerine konuştu.

Aksam.com.tr'nin İngiliz medyası Express'ten aktardığı habere göre, Washington'da basınla yaptığı bir soru-cevap oturumunda Başbakan şunları söyledi: "Dünyanın dört bir yanındaki sevgili dostlarımızdan bazılarının bu konuyu kavrama ve mola verme zamanı geldiğini düşünüyorum. Çünkü bu, temelde küresel güvenlik için ileriye doğru atılmış büyük bir adım. Teknolojinin paylaşımı için yeni bir ortaklık yaratan, omuz omuza duran, birbirine çok benzeyen üç müttefik" dedi.

"EŞSİZ FRANGLAİS"

Öte yandan İngiliz gazeteci Sam Coates, Sky News'e Boris Johnson'ın bozuk Fransızcasına yaptığı bir iğneleme ile şunları söyledi:

Eşsiz Franglais'e geçiş yapan Başbakan, 'Prenez un grip and donnez-moi un break' dedi. Başka bir deyişle, bir kavrayışa sahip olun ve bana bir mola verin