Boris Johnson, Jeff Bezos'tan vergi istedi, İş insanı ''hibe'' ile karşılık verdi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, New York'ta dünyanın en zengin adamı Amazon'un kurucusu yla Jeff Bezos'la yüz yüze görüşerek vergi konusunu gündeme getirdi. Öte yandan iş insanı, iklim değişikliğine yönelik fon çağrısına 1 milyar dolarlık katkıyla yanıt verdi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Birleşik Krallık Başbakanlık Ofisi, Boris Johnson'ın Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ile New York'ta bir araya geldiğinde vergilendirme konusunu tartıştığını aktardı.

Aksam.com.tr'nin Reuters haber ajansından aktardığına göre, Ofisten bir sözcü, söz konusu toplantıyı "Başbakan vergilendirme konusunu gündeme getirdi ve G7 vergi anlaşmasının uygulanmasında ilerleme kaydedilmesini umdu" sözleriyle değerlendirdi.

Haberde Bezos'un, ayrıca dün bu yıl için 1 milyar dolarlık bir hibe sözü de verdiği belirtildi. Bu taahhüt, Amazon kurucusunun iklim değişikliğine karşı mücadelede bilim insanları, aktivistler ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlara fon sağlama konusundaki 10 milyar dolarlık taahhüdünü yerine getirmek için geçen yıl başlattığı fon hareketinin bir parçası oldu.

Başbakanlık ofisi, "Başbakan, Bezos Earth Fund'ın bu gece ilan edilen ormanları korumak ve havadan karbonu çıkarmak için 1 milyar dolar verme taahhüdünü memnuniyetle karşıladı." derken "Başbakan ve Bay Bezos, COP26'ya kadar ve COP26'da daha fazla neler yapılabileceğini görmek için birlikte çalışmaya karar verdiler." açıklaması yaptı.