Bombalar Halep'i vurdu

Halep'te üç gün süren ateşkesin sona ermesinin ardından yeniden çarpışmalar başladı. Rusya'nın ''insani ara'' olarak nitelediği ateşkes sırasında, kente insani yardım ulaşmadı.

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi adlı muhalif grup, çatışmalar ve hava bombardımanının cumartesi gecesi başladığını söyledi. Rusya'nın "insani ara" olarak nitelediği ateşkes sırasında, kente insani yardımların ulaşmadığı belirtiliyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hava saldırılarında, muhaliflerin kentin güney batısındaki önemli bir mevzisinin hedef alındığını aktardı. Grup muhalif gruplarla, Suriye ordusu arasındaki çatışmaların da kentin doğusunda yoğunlaştığını kaydetti. İsmail Abdullah adlı, Beyaz Bereliler adlı sivil savunma grubunda gönüllü bir HalepIi, ateşkesin hemen ardından bombardımanın ve keskin nişancı ateşinin başladığını söyledi.

TAHLİYE PLANI ERTELENDİ 

Birleşmiş Milletler, cuma günü, taraflardan güvenlik garantisi alamadığı için kentteki yaralıların tahliye edilmesi planının ertelendiğini açıkladı. Rusya ve Suriye hükümeti, Haleplilere insani koridorları kullanarak kenti terk etme çağrısı yapmıştı. Ancak bir muhalif grup, çatışmalar nedeniyle kimsenin bunu yapamadığını aktardı.

Mezarlıklarda yer kalmadı

Suriye'de Esad rejiminin 6 yıldan beri süren saldırılarında yüz binlerce sivil hayatını kaybetti. Ölenlerin sayısının artmasıyla var olan mezarlıklar yetersiz kaldı. Mezarlık görevlileri bunun üzerine saman ve kerpiçten oluşan katlı mezarlar yaparak ölenleri defnetmeye başladı.

Akdeniz’de sıcak temas

Rusya'nın Amiral Kuznetsov adlı uçak gemisi ile ona eşlik eden nükleer güce sahip savaş gemisi Büyük Petro Akdeniz'e indi. Filoyu Manş Denizi'nden geçiş sırasında İngiliz donanmasına ait 3 savaş gemisinin izlemesi gerilime neden oldu.