Bölgedeki etkimizi kabul ettiler! Ermenistan'dan dikkat çeken Türkiye mesajı

Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesine önem verdiklerini açıklayan Ermenistan yönetimi, Gümrük Birliği üyesi Türkiye'nin Ermenistan ile Avrupa Birliği (AB) arasında bir köprü olabileceğini açıkladı.

aksam.com.tr

Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vahan Kostanyan, düzenlenen bir panelde yaptığı konuşmada, "Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi konusunda samimi bir ilgi duyuyoruz" dedi.

"ERMENİSTAN İLE AB ARASINDA BİR KÖPRÜ OLABİLİR""

Ankara ile ilişkilerin normalleşmesinin Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki normalleşme süreçlerini de olumlu etkileyebileceğini düşündüklerini ifade eden Kostanyan, "Ermenistan'ın Batılı ortaklarımızla yakınlaşmasını da göz önünde bulundurarak, Erivan'ın Avrupa Birliği ile yakınlaşmak istediği açık. Ermenistan halkının Avrupa özlemleri var. Gümrük Birliği'nin de bir üyesi olan Türkiye, sınırın açılmasıyla Ermenistan ile AB arasında bir köprü olabilir" açıklamasında bulundu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, AB ile imzaladıkları Kapsamlı ve Geliştirilmiş Ortaklık Anlaşması çerçevesinde ilişkileri derinleştirdiklerini belirterek, ülkesinin AB'ye mümkün görüldüğü ölçüde yakınlaşmaya hazır olduğunu bildirmişti.