BMGK ateşkes dedi ABD ve İsrail karşı çıktı

BMGK, Ramazan'da ateşkes tasarısını kabul etti. ABD, kararın bağlayıcı olmadığını iddia etti. İsrail de karara uymayacağını açıkladı.

Gazze Şeridi'nde 32 binden fazla Filistinliyi katleden İsrail, 'güvenli' dediği Refah'a girme planından vazgeçmiyor Netanyahu, "Refah'a gireceğiz ve kesin zafere ulaşacağız" dedi.

ABD ÇEKİMSER KALDI

Netanyahu'nun "Katliama devam" açıklamaları sürerken Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Gazze'de Ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısını kabul etti. Tasarıya, 14 üye "evet" oyu verirken ABD çekimser kaldı. ABD, kabul edilen karar için "Bağlayıcı değil" açıklaması yaptı. BM bazı üye ülkeler, ABD'nin bu açıklamasına tepki göstererek, kararın bağlayıcı olduğunu vurguladı. Kararı hazırlayan BMGK'nin geçici 10 üyesi ortak basın toplantısı düzenledi ve "Tüm BM Güvenlik Konseyi kararları bağlayıcıdır, uyulması zorunludur" dedi. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da, ''İsrail ateşi kesmeyecek" diye konuştu.

İKİ EVLADINI AÇLIKTAN TOPRAĞA VERDİ

Gazze ve Refah'ta yetersiz beslenmeden dolayı çocuklar hayatını kaybediyor. Refah'a sığınan Yahya Habbuş, ye- tersiz beslenmeden vefat eden oğlu Süheyl'i (10) toprağa verdi. Gazzeli baba, mezarlıktan döndüğünde 8 yaşındaki diğer oğlu Muhammed'in de yaşamını yitirdiği haberini aldı. Sosyal medyadan olayı duyuran Habbuş, bir deri bir kemik kalan evlatlerına gözyaşlarıyla veda etti.