BM okulunda kanlı infaz! İsrail'den yeni alçaklık

İnsanlık tarihinin en büyük soykırımının yaşandığı Gazze'de acı dinmiyor. Katil İsrail askerleri, BM okuluna sığınan 7 Filistinliyi zorla dışarı çıkararak top mermisiyle katletti, çok sayıda sivil de yaralandı.

Akşam Gazetesi

İsrail ordusu, 17 gündür sıkı kuşatma ve bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'nin kuzeyine havadan ve karadan saldırılarını yoğunlaştırırken on binlerce Filistinli dar bir alanda sıkışıp kaldı. Cibaliya Mülteci Kampı'na sığınan sivilleri açık hedef haline getiren işgalciler, saldırılarının şiddetini daha da arttırdı.

SİVİLLERE TOP ATIŞI

Kuşattıkları bölgede hareket eden her şeyi vurarak giriş ve çıkışları engelleyen İsrail askerleri, dün yeni bir vahşete yol açtı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçleri, Cibaliya Mülteci Kampı'nda yerinden edilen Filistinlileri, sığındıkları Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) bağlı okuldan zorla dışarı çıkardı. İsrail ordusu dışarı çıkmaya zorladığı Filistinlileri top mermisiyle hedef alarak 7'sini orada öldürdü, birçoğunu da yaraladı.

Kemal Advan Hastanesi yetkilileri, İsrail ordusunun kaptaki BM okula sığınan Filistinlilere düzenlediği saldırıda öldürülen 7 Filistinli ile çok sayıda yaralının hastaneye getirildiğini aktardı. İsrail ordusunun, insansız hava aracı (İHA) ile Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği iki ayrı saldırıda ise 8 kişi öldü.

İsrail'in katliamlarında 17 bini çocuk, 11 bini kadın olmak üzere 42 bin 603 Filistinli öldü.

YARDIMA İZİN VERİLMİYOR

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail yönetiminin yoğun saldırı altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım götürülmesine izin vermediğini bildirdi. Bölgedeki insanı duruma dikkat çeken Lazzarini, UNRWA'nın sığınma merkezleri o kadar yoğun ki, yerinden edilmiş Filistinlilerin bazıları bu sığınma merkezlerinin tuvaletlerinde yaşamaya çalışıyor" dedi. BM ayrıca enkaz altında kalanların çıkarılması taleplerini İsrail'in reddettiğini açıkladı.

BEYRUT GECE BOYU VURULDU

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u ağır bom- bardımana tuttu. Beyrut'un güneyinde Hizbullah'a ait Karz-ı Hasen kurumu (faizsiz dayanışma) şubelerinin hedef alındığı belirtildi. Lübnan'ın doğusundaki Baalbek'te bir eve düzenlediği saldırıda aynı aileden tümü kadın ve çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği, 8 ki- şinin yaralandığı açıklandı.