Bir yanda yardım bir yanda ölüm!

İsrail'in Gazze Şeridi'nde yardım bekleyen Filistinlileri hedef alan son iki gündeki saldırılarda, 56 kişi öldü, 300'den fazla kişi de yaralandı.

İsrail ordusu, halkı aç ve susuz bırakıp yardımların ulaşmasını engelleyerek insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi'nde 20 gündür üst üste yardım bekleyenleri hedef alıyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Kuveyt Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldığı belirtildi. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada da "İsrail işgal ordusu, 48 saat içinde, mübarek ramazan ayının kutsallığını aleni ve korkunç bir şekilde ihlal ederek, yardım dağıtım merkezlerine, sivil vatandaşlara ve buralarda çalışan kişilere karşı 5 katliam ve suç işledi. Saldırılarda 56 kişi öldü, 300'den fazla kişi de yaralandı" ifadelerine yer verildi.

KASTEN HEDEF ALINIYOR

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite "İşgalci İsrail, vatandaşların yardım beklediği yerlerin koordinatlarını biliyor ve onları kasten hedef alıp öldürüyor" dedi. Kuveyt Kavşağı'nda yardım bekleyen Filistinlilerin tank ve helikopterlerle hedef alındığını belirten Sevabite, Gazze Şeridi'nde uluslararası ve sivil toplum kuruluşlarının yardım dağıtmasının önünü açtıklarını ancak İsrail'in bilinçli olarak Filistin halkına karşı açlık politikasını sürdürdüğünü aktardı.