Bir ülke daha TikTok'u yasakladı

Senegalli yetkililer TikTok'a yönelik yasağı sürdürerek, şirketten hesapların kaldırılmasına yönelik bir mekanizma oluşturulması için bir anlaşma imzalamasını talep etti.

Aksam.com.tr

İletişim Bakanı Moussa Bocar Thiam yakın zamanda düzenlediği bir basın toplantısında TikTok ile devam eden görüşmelere dikkat çekerek bunu duyurdu.

TikTok'a yönelik yasak Ağustos ayında muhalefet lideri Ousmane Sonko'nun tutuklanmasının ardından, uygulamanın ülkenin istikrarına tehdit oluşturan "nefret dolu ve yıkıcı mesajlar" dağıtmak için kullanıldığı gerekçesiyle getirilmişti.

Sonko ve Devlet Başkanı Macky Sall arasındaki iktidar mücadelesi Haziran ayında şiddetli protestolara yol açmış ve Senegal'in Batı Afrika'da istikrarlı bir demokrasi olarak itibarını etkilemişti.

TikTok ile yapılan görüşmelerde hükümet, platform düzenlemesinin geliştirilmesini istedi, algoritma işlevselliği ve veri koruması hakkında bilgi aldı ve gençlerin sosyal medya aracılığıyla geçimlerini sürdürebilmelerini sağlamak için içerik oluşturuculara adil tazminat ödenmesi için baskı yaptı.