Bir kez daha aynı mesajı verdi: Karabağ Azerbaycan'dır

2. Karabağ savaşından önce, ''Karabağ Ermenistan'dır'' diyerek provokasyon yapan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Güney Kafkasya'daki tarihi gerçekliği kabul etti.

Haber Global

Daha önce "Karabağ Azerbaycan'dır" diyerek Güney Kafkasya'daki tarihi gerçekliği kabul eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bir kez daha aynı mesajı verdi. Paşinyan, "Dünyada Karabağ'ı Azerbaycan'ın parçası olarak tanımayan hiçbir ülke yok" dedi.

Paşinyan, son olarak "Dünyada Karabağ'ı Azerbaycan'ın parçası olarak tanımayan hiçbir ülke yok" diye konuştu. Ermenistan'ın da bunu kabul ettiğini vurguladı.

Bir sonraki toplantı için tarih verdi! Rusya'dan Ermenistan ve Azerbaycan'a teklif

Azerbaycan'la devam eden barış anlaşması görüşmelerinin başarıya ulaşmasını istediklerini söyleyen Paşinyan, "Ermenistan uzun süre çatışma düzeni içinde yaşayamaz" dedi.

Ermenistan, 44 gün süren 2. Karabağ savaşından yenilgiyle ayrılınca, teslimiyet anlaşması imzalamış ancak barış anlaşmasına imza atmamıştı.

ABD ve Azerbaycan arasında kritik temas: Blinken, Aliyev'i aradı

Bakü ve Erivan arasında barış anlaşması müzakereleri devam ediyor. Süreçte Rusya'nın rolü azalırken ABD ve AB'nin payı arttı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev en son 15 Temmuz'da Brüksel'de Ermenistan lideri ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel'le bir araya geldi.

Görüşmelerde gelinen noktayı değerlendiren İlham Aliyev, "Ermenistan Karabağ'ın Azerbaycan olduğunu kabul etti, şimdi atacağı son 1 adım kaldı, imza aşamasındalar" dedi...

Türkiye'den Zengezur Koridoru mesajı: Sorun Ermenistan değil İran!

Beştepe'de dikkat çeken detay! Külliye'deki kare sonrası ülkesinde hain ilan edildi!