Binlerce din adamı hakkında.... Fransız Katolik Kilisesinde dünyayı sarsacak cinsel istismar raporu

Fransız Katolik Kilisesi içinde 1950'den bu yana 2900 ile 3200 arasında pedofil din adamının görev yaptığı rapor edildi. Salı günü yayımlanacağı belirtilen rapor 2,5 yıllık bir araştırmaya dayanıyor.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

1950'den bu yana Fransız Katolik Kilisesi içinde binlerce pedofil din adamının görev yaptığı bir raporla sabitlendi.

Aksam.com.tr'nin France 24'ten aktardığı habere göre, bağımsız bir komisyon tarafından ortaya konulan pedofili skandalı, kilise, mahkeme ve polis arşivlerinin yanı sıra tanıklarla yapılan görüşmelere dayanan iki buçuk yıllık araştırma ile rapor edildi.

Komisyonun başkanı Jean-Marc Sauve, araştırmanın 2.900 ila 3.200 pedofil rahip veya diğer kilise üyelerini ifşa ettiğini ve bu miktarın aslında "asgari bir tahmin" olduğunu söyledi.

Komisyonun raporu salı günü yayımlanacak.

Sauve'nin 2500 sayfaya ulaştığını söylediği rapor, hem suçluların hem de kurbanların sayısını belirlemeye çalışacak.

Bağımsız komisyon, 2018 yılında Fransa'da ve dünya çapında 1,2 milyar üyesi bulunan Katolik Kilisesi'ni sarsan bir dizi skandala cevap vermek amacıyla Fransız Katolik Kilisesi tarafından kuruldu.

Kuruluşu, Katolik Kilisesinin evrensel ruhani lideri Papa Francis'in Katolik Kilisesi'ndeki cinsel istismarı bilenleri üstlerine bildirmelerini zorunlu kılan önemli bir tedbiri kabul etmesinden sonra geldi.