Bilim insanlarının çalışması yayımlandı... Amerika kıtasında yeni ayak izleri bulundu

ABD'nin güneybatısındaki New Mexico eyaletinde bilim insanları tarafından keşfedilen fosilleşmiş ayak izleri, şimdiye kadar yaygın kanı olan Kuzey Amerika'ya ilk insanların Alaska üzerinden geldiği fikrini tahtından edebilir.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

ABD eyaleti New Mexico'da keşfedilen fosilleşmiş ayak izleri, yaklaşık 23.000 yıl önceki insanların Kuzey Amerika'da yürüdüklerini gösteriyor.

Aksam.com.tr'nin AP News'ten aktardığı habere göre, ilk ayak izleri 2009 yılında White Sands Ulusal Parkı'ndaki kuru bir göl yatağında bulundu. ABD Jeolojik Araştırması'ndaki bilim insanları, yakın zamanda, yaklaşık 22.800 ila 21.130 yıl arasında değişen ayak izlerini analiz ettiler.

Bulgular, bilim insanlarını uzun süredir meraklandıran "insanlar Afrika ve Asya'dan dağıldıktan sonra Amerika'ya ilk ne zaman geldiler?" sorusuna ışık tutabilir.

Bilim insanlarının çoğu, ilk göçlerin Asya'yı Alaska'ya bağlayan şimdi batık bir kara üzerinden geldiğine inanıyor. Diğer araştırmacılarsa, taş aletler, fosil kemikler ve genetik analiz dahil olmak üzere çeşitli kanıtlara dayanarak, insanların Amerika'ya gelişi için 13.000 ila 26.000 yıl veya daha uzun bir süre arasında bir dizi olası tarih önerdiler.

Araştırmacıların geçen perşembe günü bildirdiğine göre, mevcut çalışma, insanların kesinlikle Kuzey Amerika'da olduğu zamanlar için daha sağlam bir temel oluşturduğunu, ancak daha önce gelebildiklerini gösteriyor.

Yazarlar, fosil ayak izlerinin, perşembe günü çalışmayı yayımlayan Science dergisinde "Burada sunduğumuz, kesin bir zaman ve yerin kanıtıdır " dediler.

Araştırmacılar, ayak izlerinin boyutuna dayanarak, en azından bazılarının son buzul çağında yaşayan çocuklar ve gençlerden kaldığına inanıyor.