Biden'ın oğlu yine 'yakalandı'

Oğul Biden 2 milyon dolar rüşvet istemiş. Business Insider, ABD Başkanı Biden'ın daha önce de rüşvet ve uyuşturucu ilişkileriyle gündeme gelen oğlu Hunter'ın Libya'nın dondurulmuş varlıklarının çözülmesine yardım etmek için 2 milyon dolar istediğini yazdı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'la ilgili skandallar bitmiyor. 2019'da Las Vegas'ta otel odasında görüntüleri ortaya çıkan ve uyuşturucu kullandığı görülen oğul Biden'ın başı bu kez de yolsuzluk skandalıyla dertte. Hunter'ın eski ABD Başkanı Obama yönetimi tarafından dondurulan Libya varlıklarının serbest bırakılması karşılığında yılda 2 milyon dolar ile ek olarak "başarı ücreti" talep ettiği iddia edildi. Business Insider'da yayımlanan haberde yer alan iki e–postada dondurulan 15 milyar dolarlık Libyalı varlığın geri alınmasına yardım için bu parayı istediği iddiası yer aldı.

TOPLAMI 200 MİLYAR DOLAR

Oğul Biden'in iş ortaklarının, "Hatırladığım, Hunter ile ilgisi olan her şeyin 2 milyon dolardan başladığıydı" ifadesine yer verilen haberde, Biden'in Libya için serbest bırakabilecekleri paranın yüzde 5'ini cebine koymasının beklendiği belirtildi.

Dergi, Obama yönetiminin Kaddafi dönemi Libya varlıklarının 15 milyar dolarını dondurduğunu da ekledi. Libya'nın yurtdışında dondurulmuş varlıkları, hisse senetleri, mevduatlar ve banka hesaplarının 200 milyar doları aştığı tahmin edilirken, bu varlıkların geri alınması 10 yıldır iç savaş ve krizlerle boğuşan Libya'nın ekonomisi için büyük önem taşıyor.

BAŞKANLIĞA MAL OLUYORDU

BBC'nin 6 Nisan'da yayınladığı araştırmada, ABD basınında Hunter Biden ile ilgili iddialar derlenmişti. Buna göre oğul Biden hakkında ABD Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma yürütülüyor. Biden, Çin ve Ukrayna'da dev şirketlerin yönetim kuruluna 'ortaklık payı' ile alınmış, karşılığında da babasının nüfuzunu kullanarak çıkar sağlamakla suçlanmıştı. Ukrayna'yla ilgili iddialar Biden'ın oylarını etkilemiş, eski başkan Trump'a ise azil davası açılmasına neden olmuştu.