Biden'dan İsrail'e tam destek sözü

İran'dan gelen misilleme tehditleri, ABD-İsrail hattını alarma geçirdi. ABD Başkanı Biden, Tel Aviv'e ‘yanınızdayız' diyerek ‘sarsılmaz' destekte bulunacaklarını duyurdu.

Dünya İran'ın düzenleyeceği intikam saldırısına odaklanırken, ABD'den İsrail'e tam destek geldi. ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlenen saldırıya misillemede bulunabileceği endişesi karşısında İsrail'e 'sarsılmaz' destek sözü verdi.

SAVAŞA HAZIRIZ MESAJI

Biden, "Netanyahu'ya da söylediğim gibi, İran ve vekillerinden gelen tehditlere karşı İsrail'in güvenliğine olan bağlılığımız sarsılmazdır" dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise F-15 filosu önünde yaptığı açıklamada, Gazze dışındaki alanlarda da savaşa hazırlandıklarını belirtti. Netanyahu, "İsrail'in hem savunma hem saldırı alanında güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya hazırlanıyoruz. Bize her kim zarar verecek olursa biz de onlara zarar vereceğiz" diye konuştu. Öte yandan ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla'nın, İran'ın, İsrail'e yönelik saldırı tehditlerini ele almak için İsrail'i ziyaret edeceği belirtildi.